Čitaj mi!

Pokuševski za RTS: Srećan sam, Oklahoma je pokazala da veruje u mene

Mladi srpski košarkaš Aleksej Pokuševski, kojeg je noćas na NBA draftu sa 17. mesta birala Oklahoma siti, rekao je za RTS neposredno posle tih vesti da je jako srećan zbog načina kako je Tander došao do njega.

Naime, Tander je trejdovao Rikija Rubija u Minesotu i ”dao” dva pika kako bi ga birali sa 17. pozicije.

Nedugo posle toga Aleksej se uključio u Jutarnji program RTS-a i izneo svoje prve impresije posle drafta:

”Impresije su za sada fantastične, a s obzirom da smo umorni i da su one pomešane, verujem da će biti još bolje kada se prespava i kad se probudimo sutra, da će biti sve bolje u glavi pošto je sada još uvek burno”, rekao je Pokuševski.

Na pitanje da li je razmišljao o novom klubu i saigračima, i da li će sezonu početi u NBA ligi, rekao je:

”To da li ću igrati u NBA u sledećoj sezoni zavisi od mene i toga kako se pokažem na prvim treninzima i kako budem napredovao na početku sezone. Tim koji me je uzeo ima dosta poverenja u mene. To su pokazali kako su me uzeli tokom drafta i koje igrače su trejdovali zbog mene i jako sam srećan zbog toga”, rekao je on.

Partije koje u NBA ligi prikazuju Jokić, Bogdanović, Bjelica, Marjanović za njega nisu pritisak već podstrek da se dođe u taj krug igrača, dodavši da nastupi u seniorskoj reprezentaciji Srbije, o kojima se već priča, ipak ne zavise od njega već od selektora Kokošova, ali da bi on bio presrećan da se i to uskoro dogodi.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">