Читај ми!

Zagorac: Velika pobeda; Pejdž: Protiv Uniksa sam iskočio ja, već sutra može neko drugi

Košarkaš Partizana Rade Zagorac bio je zadovoljan pobedom i igrom svog tima protiv Uniksa u 8. kolu Evrokupa. Markus Pejdž izjavio da srećan zbog pobede.

Crno-beli su posle drame u završnici meča uspeli da pobede goste iz Kazanja 89:86, za treći trijumf u Evrokupu.

"Veoma teška utakmica, otprilike smo znali šta nas očekuje. Ovo je jako dobra ekipa, koja nas je deklasirala u Rusiji. Ovo je neki put, jasno je da je naš napredak dešava. Možda nije toliko brz kao što neki očekuju, ali je kontinuiran. Ovo je velika pobeda za nas, velika pobeda za nastavak takmičenja u Evrokupu. Što je situacija teža, to je veći test za nas", rekao je Zagorac za TV Partizan posle meča.

Zagorac, koji je pored Markusa Pejdža i Kodija Milera-Mekintajera bio jedan od zapaženijih u timu Saša Filipovskog sa 14 poena i osam skokova, istakao je da je zadovoljan kako je ekipa igrala i u odbrani i u napadu.

"Što se tiče defanzivnog dela, iako smo primili veliki broj koševa, mislim da odbrana nije bila toliko loša. Ovo su mnogo kvalitetni igrači, videli ste sami kakve su šuteve pogađali celu utakmicu. Zadovoljan kako je ova utakmica izgledala u oba pravca. Postoje neke stvari na kojima radimo, koje ćemo tek da uvodimo u naš sistem. Izvesno je da napredak postoji, trudićemo se da u situaciji koja je teška napravimo dobre stvari", zaključio je Zagorac.

"Znali smo da će biti drugačiji meč od onog u Rusiji. Oni su dobra ofanzivna ekipa. Bili smo čvrsti i uspevali smo da ih zaustavimo. Znamo koliko je ova nedelja važna za nas, dve utakmice Evrokupa, pa Crvena zvezda u ponedeljak. Idemo korak po korak, ne treba da dozvolimo ni da poletimo ni da padnemo. Srećan sam zbog ove pobede, ali ispred nas je već novi izazov", rekao je Pejzdž za TV Partizan posle meča.

Pejdž je sa 25 poena predvodio crno-bele, uz šut 8/10 za tri poena.ž

"Imao sam dobre pozicije. Bio sam u ritmu od prošle utakmice. Znao sam da ću se vratiti u svoj ritam u kom sam bio prošle sezone. Saigrači su me tražili, a ono što je dobro kod ovog tima jeste što sam sinoć ja iskočio, a sutra već može da neko drugi", zaključio je Pejdž.

Crno-beli u četvrtak od 20.30 dočekuju Huventud u odloženom meču šestog kola Evrokupa.

 

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво