Читај ми!

Sjajni Mekolum i očajna poslednja četvrtina za poraz Zvezde od Himkija

Dobrih trideset minuta košarkaši Crvene zvezde ”prosuli” su u poslednjih deset, i to ih je koštalo poraza od Himkija u Podmoskovlju od 83:77, u meču šestog kola Evrolige. Mekolum nerešiva enigma za crveno-bele sa 23 poena. Dobar debi Džonija O’Brajanta.

Ovako je protekao meč u Podmoskovlju (lajv-blog). 

Iako je bilo očekivano da ekipa kvaliteta Himkija mora kad-tad da dođe do prve pobede u sezoni, košarkaši Crvene zvezde lošim odlukama, pogotovo u poslednjoj deonici, prilično su pomogli da se to dogodi baš večeras u predgrađu Moskve.

Igrala je Zvezda dobro 30 minuta, dobrim rotacijama i istom takvom odbranom pravila pritisak, te držala napad Himikija pod kakvom-takvom kontrolom, ali se ceo koncept raspao u poslednjem kvartalu, što je ruski tim predvođen izuzetno raspoloženim Erikom Mekolumom znao da prepozna i kazni, i da načini presudan beg ka pobedi.

Na kraju je brat zvezde Portlanda Si-Džeja Mekoluma meč završio sa 23 poena (četiri trojke), i uz dobru pomoć Alekseja Šveda (15 poena i čak 12 asistencija) i Džordana Mikija (11 poena i 11 skokova), uspela da prekine crnu seriju od pet poraza na startu sezone.

Zvezda je i pored nove efikasne, ali ne baš dobre partije Džordana Lojda (18 poena) i sasvim solidnog debija Džonija O’Brajanta, strelca 14 poena, ipak neodlučnošću i lošom koncentracijom na oba kraja terena u poslednjih deset minuta propustila veoma dobru priliku da ostvari prvi brejk u ovosezonskoj evroligaškoj kampanji.

Klub sa Malog Kalemegdana sada ima skor 2-3 (odloženi meč četvrte runde sa Asvelom u Francuskoj igra se 11. novembra), a naredni rival u sedmom kolu ekipi Saše Obradovića je Bajern u Minhenu, koji sa klupe vodi nekadašnji trener Partizana Andrea Trinkijeri.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво