Читај ми!

Kreće sezona i u košarkaškoj Ligi šampiona, kovid kroji raspored

Nova, peta po redu sezona košarkaške Lige šampiona počinje večeras, ali je usled pandemije koronavirusa znatno izmenjen ne samo sistem takmičenja nego i kalendar. Zato će se prvog dana igrati samo dve utakmice.

Obe će početi u 20.30, a mesto odigravanja su francuska Burgonja i španska Kanarska ostrva.

Trećeplasirani tim nedavno završenog Fajnal-ejta ovog rastućeg takmičenja, Dižon, bez podrške publike će ugostiti kiparski Keravanos u meču grupe B, gde je apsolutni favorit.

U isto vreme će ekipa Tenerifa biti domaćin danskim Baken Bersima, i takođe biti veliki favorit u okršaju u okviru grupe A, s obzirom na iskustvo u takmičenju (prvi šampion i četvrtfinalista nedavno okončane sezone), ali i jačinu sastava.

Valja istaći da je usled celokupne situacije s kovidom 19 prvobitni dvokružni sistem s četiri grupe sa po osam timova morao biti promenjen, te je formirano osam grupa sa po četiri tima koji će međusobno igrati dva puta (kod kuće i na strani).

Među 32 učesnika ove nove, i bez dileme nikad jače Lige šampiona, jeste i ekipa Igokee iz Aleksandrovca, koja je do grupne faze došla kroz kvalifikacije, a koja će igrati u izuzetno jakoj grupi G sa Hapoelom iz Jerusalima, Turk Telekomom iz Ankare i francuskim Liježom.

Titulu brani španski San Pablo Burgos, našeg povremenog reprezentativca Dejana Kravića.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво