Čitaj mi!

Šćepanović pred Bahčešehir: Moramo da pokažemo karakter

Trener košarkaša Partizana Vlado Šćepanović izjavio je da njegova ekipa u utakmici četvrtog kola Evrokupa protiv Bahčešehira mora da pokaže karakter.

Crno-beli će u utorak od 18.00 u Istanbulu odmeriti snage sa turskim timom, a trener Šćepanović neće moći da računa na povređene Vila Mozlija i Ognjena Jaramaza.

"U ovom veoma teškom periodu, napornom zbog putovanja, gustog rasporeda i teških utakmica, moramo da pokažemo karakter, koji je preduslov za dobar rezultat. U sistemu takmičenja gde nemate prava na grešku, gde pre svega nemate vremena za trening i pripremu utakmice, veoma je bitno biti fokusiran, sačuvati koliko-toliko pozitivne energije, da se u takvim utakmicama oslonite na principe koji su već postavljeni", rekao je Šćepanović.

Trener Partizana navodi da treba očekivati reakciju turske ekipe nakon poraza u Evrokupu i domaćem prvenstvu. 

"Očekujem težak duel, Bahčešehir je ekipa koja igra promenljivo, nisu do sada zabeležili pobedu, ali su namučili Uniks u Kazanju, gde su izgubili u poslednjoj sekundi. Ekipa ima kvalitet i svakako treba očekivati njihovu reakciju nakon poraza i u turskom prvenstvu i u Evrokupu", dodaje Šćepanović. 

Partizan posle tri kola u evropskom takmičenju ima učinak od jedne pobede i dva poraza. Centar Erik Mika je pred meč poručio da će u Istanbulu biti teško gostovanje.

"Očekujemo tešku utakmicu, kao i u svim mečevima Evrokupa, posebno zato što igramo na gostujućem terenu. Već smo odigrali dve utakmice u gostima i one nisu prošle onako kako smo se nadali. Sa navijačima ili bez njih, uvek je teško igrati u gostima, zbog putovanja. Nadam se da smo naučili lekciju na prethodnim utakmicama i da ćemo sutra izboriti pobedu", istakao je Mika.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">