Читај ми!

Zvezda ipak ne ide u Francusku i (verovatno) pobeđuje Asvel sa 20:0

Košarkaši Crvene zvezde ipak neće putovati u Francusku na meč sa Asvelom, saznaje RTS, a to gotovo izvesno znači da će crveno-belima biti dodeljena pobeda službenim rezultatom – 20:0.

Iako je ranije danas iz kluba sa Malog Kalemegdana poručeno da ekipa putuje u Francusku po planu, to se ipak neće dogoditi.

Naime, let zakazan za 18 sati je otkazan i utakmice u gostima kod Asvela neće biti. 

Ostaje da se vidi hoće li Evroliga slediti svoje specijalne protokole za kovid 19 i po njima dodeliti pobedu Crvenoj zvezdi od 20:0, kao što je to uradila u slučaju Zenita, a sve usled nemogućnosti Asvela da se takmiči. Sva je prilika da hoće.

"Meč je trebalo da bude odigran u dvorani 'Astrobal' u Lionu u četvrtak sa početkom od 20.45 časova. Nakon zvanične informacije koju je klub dobio od Evrolige, prvi tim i stručni štab neće putovati u Francusku planiranim letom u sredu u 18 časova. U zvaničnom dopisu Evrolige koji je pristigao u klub u sredu u 15 časova, između ostalog se navodi da se 'meč otkazuje zbog velikog broja pozitivnih na kovid-19 i nemogućnosti da ekipa ACD Asvel obezbedi minimalnih 8 igrača za meč koji je trebalo da bude odigran u četvrtak", ističe se u saopštenju Zvezde.

Zvezda shvatajući težinu situacije u kojoj se nalazi celokupna evroligaška porodica i svi klubovi u takmičenjima pod okriljem Evrolige, izražava veliko žaljenje zbog nemogućnosti da na terenu odmeri snage sa sportskim prijateljima iz Liona, ali kao i svi u vreme pandemije prednost daje bezbednosti i očuvanju zdravlja ljudskih života.

"Istovremeno, ovim putem KK Crvena zvezda mts želi brz oporavak svim igračima, stručnom štabu, članovima menadžmenta Asvela koji su pozitivni na kovid-19, i nada se skorom viđenju na sportskim rivsalima iz Liona, na terenu u mnogo boljim okolnostima", poručuju sa Malog Kalemegdana.

Podsetimo, crveno-beli su u prva tri kola ostvarili jednu pobedu (protiv Baskonije) i dva poraza (od Fenerbahčea i Žalgirisa).

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво