Lejkersi pregazili Majami i poveli u finalu NBA lige

Košarkaši Los Anđeles lejkersa savladali su ekipu Majami hita sa 116:98 u prvom meču NBA finala. Lejkersi su na ubedljiv način došli do 1-0 u finalu.

Lejkersi "puštaju prvu krv" u NBA finalu protiv Majami hita, pošto su ubedljivo pobedili.

"Jezeraši" su utopili "vrelinu", na momente vodili sa 30 poena prednosti i gotovo čitavo drugo poluvreme privodili posao kraju.

Najefikasniji u pobedi tima iz Los Anđelesa bili su Džejms i Dejvis. "Obrva" je upisala 34 poena uz devet skokova, dok je Lebron imao 25 poena, 13 skokova i devet asistencija. 

Dvocifreni u pobedničkoj ekipi bili su još i Poup sa 13, Grin sa 11 i Karuso sa 10 poena.

U redovima Majamija 23 poena postigao je Batler, 18 je dodao Nan, 14 Hiro i 12 Krauder.

Treba napomenuti da je Majami doživeo dosta kadrovskih problema, pošto meč nisu mogli da završe Adebajo i Dragić zbog povreda.

Dragić je povredio stopalo leve noge u prvom poluvremenu, dok je Adebajo obnovio povredu ramena u jednom duelu sa Hauardom.

Majami je bolje i motivisanije ušao u meč. "Vrelina" je šutirala 7/7 trojke na startu i uspeli su da iznenade Lejkerse i povedu sa 13 poena razlike. 

Ipak, Lejkersi su brzo sabrali redove, počeli da pogađaju iz gotovo svih pozicija i vrlo brzo se rezultatski vrate u meč.

Džejms je pretežno asistirao i postarao se da ostatak ekipe pronađe napadački ritam. Tako su do lakših poena dolazili Grin, Rondo, Dejvis, Moris, Poup i Kuzma.

Kako je vreme odmicalo, Majami nije imao rešenja za igru Lejkersa u reketu. "Jezeraši" su pojačali intenzitet u odbrani, dok su u napadu tražili preuzimanja Robinsona, Hiroa i Kraudera na Lebrona i Dejvisa, što je dvojac Lejkersa znao da kazni poenima.

Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 65:48 u korist Lejkersa, koji su u trećoj četvrtini razliku povisili na maksimalnih 30 poena.

Majami je pokušao da do kraja susreta smanji razliku, što im je i uspelo u poslednjoj deonici, kada je deficit smanjen na "samo" 13 poena. Tačku na meč stavio je Džejms sa šest vezanih poena, a u poslednjih nekoliko minuta, šansu su dobili rezervisti obe ekipe.

Lejkersi vode u finalu NBA lige sa 1-0, a naredni meč je na programu već u noći između petka i subote od 3.00 po našem vremenu.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво