Počeo finalni turnir košarkaške LŠ u Atini, Burgos i Dižon prvi polufinalisti

Fajnal ejt, odnosno završni turnir prekinute sezone u Košarkaškoj Ligi šampiona počeo je u atinskoj ”Oaka” areni, a pobede prvog dana ostvarili su španski San Pablo Burgos i francuski Dižon, koji će igrati polufinale.

Na otvaranju turnira u grčkoj prestonici, koji je sa osam timova organozovan po ugledu na NBA ”babl”, snage su odmerili San Pablo Burgos i Hapoel Jerusalim.

Nakon ujednačene prve četvrtine, tim iz Španije je zaigrao sjajno u napadu i počeo da pogađa gotovo sve. Trojke Mekfadena, te odlična igra povremenog srpskog reprezentativca Dejana Kravića pod košem, odvela je utakmicu u jednosmernu ulicu.

Prednost je samo rasla i rasla, da bi se meč završio ubedljivom pobedom španskog predstavnika od 92:65.

Već pomenuti Mekfaden i Kravić meč su završili sa po 18 ubačenih poena, dok je srpski centar na svom kontu imao i 10 skokova.

Na drugoj strani kod izraelskog tima najefikasniji bivši kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović i doskorašnji član Panatinaikosa Nikos Papas, koji su postigli po 13 poena.

U drugom meču prvog dana, koji su odigrali Turk Telekom i Dižon, bilo je daleko više uzbuđenja.

Pojačana igračima sa NBA iskustvom Semom Dekerom i Tajlerom Enisom, turska ekipa je važila za blagog favorita i to je opravdala na startu, kada je bila u prednosti.

Međutim, u drugom delu utakmice usledio je preokret francuskog predstavnika, koji je predvođen Džeronom Džonsonom (16) i Akselom Džulijenom (19 poena) uspeo da dođe do kapitala koji im je bio dovoljan za slavlje.

Istina, tim iz Ankare je imao 8 sekundi i poslednji napad, ali ga je odigrao veoma traljavo i ostao bez polufinala. Na kraju konačan rezultat glasio je 83:82.

U poraženom sastavu najefikasniji Kajl Vildžer sa 19 poena.

Takmičenje u Atini nastavlja se dansas mečevima Nimburk - AEK i Saragosa - Tenerife.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво