Partizan ispustio 15 razlike i pobedu u Badaloni, crno-beli porazom otvaraju sezonu

Košarkaši Partizana poraženi su na gostovanju u Badaloni od ekipe Huventuda sa 85:82 u meču prvog kola nove sezone Evrokupa. Crno-beli su imali 15 poena prednosti, ali je domaćin uspeo da napravi nalet i napravi preokret u dramatičnoj završnici.

Partizan sezonu započinje gorkim porazom na gostovanju u Španiji, pošto je ispustio pobedu u meču u kojem je većim delom vremena vodio.

Srpski tim vodio je većim delom meča protiv Huventuda, na momente je razlika iznosila 15 poena, ali se tim iz Badalone vraćao, iskoristio momentum, podršku publike, po koju sudijsku grešku i ostvario preokret i pobedu.

Tradicionalno neizvestan meč priredili su Huventud i Partizan.

Domaćin je bolje otvorio meč, iskoristio uspavanost Partizana da bi poveo sa 11:2. Ipak, nakon tajm-auta Šćepanovića, crno-beli beleže znatno bolju igru i rezultatski se potpuno vraćaju u meč.

Usledila je druga četvrtina, najbolja koju je Partizan odigrao na ovom meču. Odbrana crno-belih bila je na zavidnom nivou, ulasci Jankovića i Tomasa doneli su i znatno bolji defanzivni skok, a na drugoj strani je Partizan preko Gordića, Jaramaza i Trifunovića došao do dvocifrene prednosti.

Osim kada je Huventud u poslednjim momentima prvog poluvremena smanjio razliku na osam poena, Partizan je većim delom druge, kao i treće četvrtine imao dvocifrenu razliku, a maksimalna prednost iznosila je 15 poena u korist najbolje ekipe Evrokupa prošle sezone.

Faktor publike igrao je ulogu u preokretu Huventuda. Iako je delovalo da je Partizan za klasu bolja ekipa, domaća publika osetila je i najmanji nalet svojih ljubimaca.

Partizan je na startu poslednje četvrtine dozvolio mini-seriju od 5:0 koju je iskreirao Todorović, čime je deficit smanjen na pet razlike.

Uz par veoma sumnjivih sudijskih odluka, kao i vetrom u leđa sa tribina, Huventud je uspeo da zatvori prilaze ka svom košu, izboru skoro svaku "ničiju" loptu i iskoristi prazan hod Partizana.

Gotovo sa rezervnim timom, Huventud je smanjio razliku na samo jedan posed i učinio meč neizvesnim. Usledile su bravure iskusnog Ribasa, koji je izvukao faulove igrača Partizana, od čega se ističe onaj Jaramaza, kojim je dozvoljeno Huventudu da sa linije slobodnih bacanja povede.

Uprkos svemu, Partizan je imao napad za pobedu, ali su izabranici Vlade Šćepanovića izgubili loptu, napravili nesportski faul, koji je praktično označio pobedu Huventuda.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Ribas sa 18 poena, dok su Dimitrijević i Morgan dodali po 14 pogodaka.

U redovima Partizana istakli su se Tomas sa 15 i Gordić i Jaramaz sa po 12 poena.

Partizan sezonu započinje porazom, a naredni meč u Evrokupu igra 7. oktobra protiv Venecije, u Beogradu.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво