Majami nadigrao Boston za plasman u finale

Košarkaši Majamija ubedljivo su nasigrali Boston sa 125:113 u šestoj utakmici finala Istočne konferencije i sa 4:2 u pobedama plasirali se u veliko finale NBA lige. Za titulu najboljeg tima u najjačoj košarkaškoj ligi nadmetaće se sa LA Lejkersima koji su nadigrali Denver.

Majami je do konačne pobede u finalu Istoka došao posle nekoliko dramatičnih rezultatskih obrta i sjajne serije pogodaka u samoj završnici meča.

Na startu šestog meča košarkaši Majamija su preuzeli inicijativi i predvođeni Bemom Adebajom završili prvu četvrtinu sa prednošću od pet poena.

U nastavku su Seltiksi uzvratili i smanjili razliku osvojivši drugu četvrtinu sa 33:29, da bi tokom trećeg dela utakmice kroz ravnopravnu borbu uveli meč u dramatičnu završnicu.

Na početku četvrtog dela Boston dolazi do prednosti i kad se učinilo da će finalni duel odvesti u igranje majstorice, u poslednjih nekoliko minuta usledila je fantastična serija Majamija kojom su došli do dvocifrene prednosti i ubedljivih 125:113 (33:27,29:33,26:26,37:27). 

Čak šest igrača Majamija je imalo svocifren šuterski učinak a predvodio ih je Bem Adebajo sa 32 poena, 14 skokova i 5asistencija.

Poražene Seltikse predvodili su Braun i Tejtum sa 26 i 24 postignuta poena, ali je to bilo nedovoljno da izbore doigravanje i sedmog meča.

Košarkaši Majamija za titulu najboljeg tima u najjačoj košarkaškoj ligi nadmetaće se sa LA Lejkersima koji su nadigrali Denver.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво