Jokićev Denver protiv Lebronovih Lejkersa – ko će u NBA finale

Košarkaši Denver nagetsa i Los Anđeles lejkersa počinju finalnu seriju Zapadne konferencije NBA lige. Ekipa Lebrona Džejmsa važi za favorita, ali su Jokićevi nagetsi pokazali da se nikoga ne plaše. Prvi meč serije koja se igra do četiri pobede na programu je u noći između petka i subote od 3.00 po srednjoevropskom vremenu.

Verovatno najzanimljivija NBA sezona u ovom milenijumu ušla je u završnu fazu. I dok su Boston i Majami već počeli svoju finalnu seriju Istoka (Hit vodi 2:0), Nagetsi i Lejkersi noćas igraju prvi meč finala Zapada.

Jokić i ekipa već su ostvarili zacrtani cilj za ovu sezonu plasmanom u finale konferencije, što ne znači da izabranici Majkla Melouna neće dati maksimum da eliminišu još jednog favorita za osvajanje NBA titule.

Nagetsi igraju u sjajnom ritmu, već su dva puta stizali nemoguće, od 1:3 do 4:3 protiv Jute i Klipersa, a ako iznenade Lejkerse - prvi put u istoriji igraće NBA finale.

Ipak, to neće biti nimalo lako. Lejkerse predvodi najbolji košarkaš današnjice Lebron Džejms, a veliku pomoć ima u Ol-star igračima Entoniju Dejvisu, Dvajtu Hauardu, Rejdžonu Rondu, kao i iskusnim legionarima Ejveriju Bredliju, Deniju Grinu, Džavalu Mekgiju...

Lebron je već 11 puta u karijeri igrao finale konferencije, Lejkersi imaju znatno iskusniju ekipu, što u finalnim serijama često može da donese prevagu.

S druge strane, ekipa Majka Melouna na svojoj strani ima mladost, kreativnost, poletnost. Doduše, Nagetsi su u plej-ofu odigrali već 14 mečeva, Lejkersi samo 10, pa svežina i fizička sprema mogu igrati ključnu ulogu u finalu Zapada.

Nikola Jokić potvrdio je zašto je zaštitno lice franšize iz Denvera, u plej-ofu prosečno beleži 25 poena, 11 skokova i šest asistencija, a ako Nagetsi uz Džamala Marija budu imali još nekog raspoloženog igrača, finale će biti izuzetno neizvesno.

Igre srpskog centra pohvalio je i trener Lejkersa Frenk Fogel.

"Može vas kazniti na sve moguće načine. Može da šutira trojke, može da igra na postu i naravno, to su njegova dodavanja. Oni shvataju njegove sposobnosti i sjajno hvataju uglove. Sve to ga čini teškim za čuvanje", rekao je Fogel komentarišući igru Nikole Jokića.

Očekuje se da Fogel u finalu više koristi visoke igrače Dvajta Hauarda i Džavala Mekgija, koji nisu bili neophodni timu u duelima sa Hjustonom, koji je poznat po svojoj smol-bol košarci.

Posle generacije Sakramenta sa Divcem i Stojakovićem, Srbija ponovo ima razlog za besane noći, a prva takva prilika je već između petka i subote, kada Lejkersi i Nagetski igraju prvi meč finala Zapadne konferencije - u 3.00 po srednjoevropskom vremenu.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво