"Hvala ti, Srbijo, na predivnom Nikoli Jokiću"

Nikola Jokić veliki je hit u NBA zbog načina na koji vodi svoj tim, ali i zbog svega neobičnog što prati karijeru srpskog košarkaša. Jokić je ubedljivo najbolji visoki igrač u najjačoj ligi sveta i ponovo je to dokazao u okršaju sa Klipersima.

Momak iz Sombora je predvodio Denver do preokreta u seriji polufinala Zapada, pošto su Nagetsi gubili 3:1, ali su prošli dalje posle "majstorice".

Jokić je ponovo bio prva figura meča sa 16 poena, 22 skoka i 13 asistencija i postao prvi igrač u istoriji NBA koji je u dve uzastopne "majstorice" upisao tripl-dabl. Takođe, prvi je čovek do sada koji je za tri četvrtine u sedmoj utakmici serije došao do dvocifrenog učinka u tri kategorije.

Mnogi bivši i aktuelni košarkaši, novinari i stručnjaci pratili su njegove bravure i sa oduševljenjem komentarisali u emisijama i na društvenim mrežama.

"Neko tamo voli Denver nagetse. Srbijo, hvala ti na predivnom Nikoli Jokiću. Laku noć!", poručio je Kris Marlov, spiker koji prenosi mečeve Denvera.

Stiven A. Smit, jedan od najpoznatijih sportskih novinara kanala I-Es-Pi-En, tvrdi da za poraz više treba kriviti Kliperse, ali je tokom meča objasnio šta je to posebno kod srpskog reprezentativca.

"Ovaj momak Jokić je lud. Čovek ne može da se odvoji od parketa, ali boga mi, ume da igra košarku. Predvodi kontranapade, radi rolinge, pogađa fejd-avej šuteve. Nestvaran je", u ekstazi je bio Smit.

Zek Lav, još jedan poznati američki košarkaški novinar, prisetio se i Nikolinog zanimljivog hobija.

"Jokić bi trebalo da dovede svog omiljenog konja u 'mehur."

Nemanja Nedović je u svom stilu napisao "sipaj, ne pitaj", dok je Dežonte Mari ponovio nešto što misli većina ljudi u Americi.

"Nikola Jokić je najbolji centar u NBA", smatra Mari.

Zvezda Portlanda Si-Džej Mekalum, pored kritika na račun Klipersa, koji su nedavno bili ironični nakon poraza Trejlblejzersa, pohvalio je i čitav tim Denvera.

"Stvarno su se vratili dva puta od 1:3 u serijama, a još Tril (Vil Barton) nije u timu. To je ludo. Legendarno", istakao je Mekalum.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво