Bem! Adebajo spustio roletnu Tejtumu, Majami vodi u finalu Istoka

Košarkaši Majami hita savladali su ekipu Boston seltiksa nakon produžetka sa 117:114 u prvom meču finala plej-ofa Istočne konferencije. Nakon dosta preokreta i neizvesnosti, potez meča izveo je Bem Adebajo, koji je izblokirao pokušaj zakucavanja Tejtuma.

Stari rivali na Istoku nakon nekoliko godina pauze, ponovo su priredili spektakl.

Dve najbolje ekipe u Istočnoj konferencii nisu razočarale, već potpuno opravdale očekivanja.

Utakmica je obilovala preokretima i neizvesnošću, a pobednik je bio poznat tek nakon produžetka.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je veteran Goran Dragić sa 29 poena, Krauder je dodao 22, Džimi Batler imao 20, dok je Adebajo imao 18.

U redovima Seltiksa, istakli su se Tejtum sa 30, Braun sa 26 i Volker sa 19 pogodaka.

Boston je bolje otvorio meč, činilo se da će igrači Majamija, pogotovo oni mlađi (Hiro, Robinson, Nan), pokleknuti pod pritiskom.

Seltiksi su stekli ranu prednost u iznosu od 12:3 i 24:11, ali se unapred znalo da će Majami kad-tad proraditi i rezultatski se vratiti u meč.

Prva četvrtina završena je rezultatom 26:18 u korist najtrofejnije franšize u NBA.

Dvocifrena prednost Seltiksa trajala je sve do sredine druge deonice, kada je Majami krenuo sa znatno boljom igrom, pogotovo defanzivno, dok su u napadu počinjali da nalaze lakša i jednostavnija rešenja.

Majami je prvi put u meču poveo u 18. minutu meča, poenima (do tada van ritma) Džimija Batlera.

Usledela je neprestana rezultatska klackalica. Nijedna ekipa nije uspela da iskoristi momentum i odlepi se. Majami je u dva navrata sticao pet poena razlike, ali bi se Boston ekspresno vraćao i i sam sticao pet poena prednosti.

Kada god bi izgledalo da jedna ekipa ulazi u ritam i može da prelomi meč u svoju korist, usledile bi mini-serije protivnika, kojim bi se vraćao i dolazio do izjednačenja.

U poslednjim sekundama treće četvrtine, Boston se razleteo po terenu, igrao sjajno u oba pravca i stekao za ovakvu utakmicu ogromnih 12 poena prednosti. Početkom poslenjde četvrtine, Boston je imao maksimalnih +14.

Činilo se da će izabranici Breda Stivensa imati dovoljno iskustva, energije i kvaliteta da tu prednost odbrane u poslednjoj deonici, ali je Majami još jednom pokazao zašto je ekipa koja je ostvarila najviše uspeha u ovogodišnjem plej-ofu.

"Vrelina" je proključala i na krilima fantastičnog Dragića, ali i Džimija Batlera, Majami se vratio i smanjio deficit na samo tri poena, dva minuta do kraja meča.

Poenima Kembe Volkera, minut do kraja meča Boston je poveo sa pet poena prednosti, ali daleko da je posao bio gotovo.

Majami je zaigrao jednu od najboljih odbrana viđenih ove godine, sve uspeo da zatvori na toj strani terena, da bi sa dve trojke, jedne Hiroa, a druge Batlera, tim Erika Spolstre poveo sa 106:105, 22 sekunde do kraja.

Majamiju je trebala jedna odbrana kako bi ostvario pobedu, ali je Džouns Junior napravio faul pre izvođenja lopte, te poklonio Bostonu izjednačenje i posed za pobedu.

Ipak, dugoruki Džouns uspeo je u ključnom napadu da odbrani Tejtuma, čiji šut za tri poena nije bio precizan.

Produžetak je bio podjedanko zanimljiv i neizvestan. Boston bi sticao četiri poena razlike, da bi Majami u dva napada uspeo da povrati prednost. Voker je pogodio za minimalnu prednost Seltiksa, da bi Batler odgovorio sa 2+1.

Usledio je potez meča i verovatno najbolja defanzivna reakcija cele godine, koju je izveo Bem Adebajo. Jedan od igrača koji su najviše napredovali ove godine, nestvarno je izblokirao Džejsona Tejtuma.

Adebajo je potom postigao jedno slobodno bacanje, nakon čega je Tejtum iz teške situacije umalo pogodio trojku za pobedu, ali ostao na samo "umalo", pa Majami piše pobedu u prvoj utakmici.

Majami vodi u seriji sa 1:0, a drugi meč je na programu je u noći između četvrtka i petka od 01.00 časova.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво