Primorska ostaje bez igrača, verovatno i bez ABA lige

Primorska iz Kopra nalazi se u velikim finansijskim problemima, pa je slovenački košarkaški klub obavestio svoje igrače da bez obaveza mogu da promene sredinu.

Ekipa Primorske je bila hit 2019. godine, kada je osvojila četiri trofeja - šampionat i Kup i superkup Slovenije, kao i titulu u ABA2 ligi, čime su se kvalifikovali za najjače regionalno takmičenje.

I prvi deo prošle sezone Primorska je odigrala odlično, bila u konkurenciji za plasman u plej-of, a onda su usledili finansijski problemi, pošto je glavni sponzor odlučio da se povuče.

Slovenci su nekako priveli sezonu kraju, najviše zahvaljujući epidemiji koronavirusa koja je prekinula sva košarkaška takmičenja, ali izgleda da problem nisu rešili.

Kako javlja Sportando, uprava Primorske obavestila je sve svoje igrače da su slobodni u izboru nove sredine.

Iako se još pre nekoliko meseci spekulisalo da će doći do ovakvog ishoda, čini se da je finansijska situacija u klubu neodrživa i veliko je pitanje da le će Primorska uopšte nastupiti u ABA ligi ove sezone.

ABA liga se još nije oglasila povodom ovog slučaja, a kao zapeta puška svoje mesto čeka makedonski MZT, koji je prošle sezone bio treći u ABA2 ligi.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво