NBA liga se ne prekida – igrači izglasali nastavak sezone!

NBA sezona neće biti prekinuta jer su igrači na sastanku izglasali nastavak, uprkos inicijativi da se ona obustavi, kako bi se dodatno privukla pažnja na borbu protiv rasne neravnopravnosti i policijske brutalnosti u Americi.

Ovu informaciju saopštio je vodeći američki insajder za najjači ligu sveta Adrijan Vojnarovski.

"NBA igrači su izglasali nastavak plej-ofa", objavio je Vojnarovski na Tviteru.

U "mehuru" je održan sastanak igrača u isto vreme kada i sastanak Borda vlasnika, posle još jednog slučaja policijske brutalnosti, kada je ranjen Džejkob Blejk. Tamnoputog Amerikanca policajci su sedam puta pogodili u leđa iz vatrenog oružja prilikom hapšenja, a on je zbog posledica povreda ostao nepokretan.

Nezadovoljstvo su prvi iskazali Milvoki baksi, potom su ih podržale i ostale franšize, a najnovije informacije kažu da će plej-of biti nastavljen u petak.

Većina igrača smatra da nema smisla prekidati sezonu jer je NBA liga učinila sve kako bi ipak bila završena u ovim teškim vremenima, što su razumeli oni koji su bili za prekid, ali insistiraju da se pronađe bolji način za iskazivanje stavova o socijalnoj pravdi.

Podsetimo, svi mečevi plej-ofa u Orlandu koji su bili zakazani za četvrtak odloženi su nakon burnog sastanka.

Lejkersi i Klipersi, ekipe iz Los Anđelesa, ujedno i najveći favoriti za osvajanje šampionskog prstena, založili su se za potpuni prekid sezone, što u startu ostali klubovi nisu prihvatili.

Zbog toga se Lebron Džejms iznervirao i napustio jutrošnji sastanak, poručivši vlasnicima timova da bi trebalo da budu više uključeni u sve i da preduzmu neke akcije.

субота, 01. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије