Lenard zasenio Dončića i Porzingisa, Klipersi preokrenuli protiv Dalasa

Košarakaši Los Anđeles klipersa pobedili su Dalas rezultatom 130:122 i poveli sa 2-1 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa. Klipersi su posle uvodnog poraza odigrali i drugi dobar meč, i uspeli da preokrenu situaciju u svoju korist.

U trećem susretu pitanje pobednika rešili su u drugoj četvrtini, u kojoj su ubacili čak 45 poena i stekli dvocifrenu razliku.

Meveriksi su uspeli da je smanje do kraja, ali nije bilo šanse da se rezultatski vrate u meč, pa će u narednim morati da zaigraju mnogo bolje kako bi pokušali da unesu neizvesnost u seriju protiv jednog od favorita za osvajanje šampionskog prstena.

Pobednika je predvodio Kavaj Lenard sa 36 poena (13-24 iz igre), devet skokova i osam asistencija, dok su njegovi saigrači dobro rasporedili poene i bilo ih je još šestorica sa dvocifrenim učinkom.

Na drugoj strani, dominirao je Kristaps Porzingis sa 34 poena i 13 skokova, Kari i Hardavej su dodali po 22, dok se Luka Dončić ispromašivao, ali na kraju upisao novi tripl-dabl.

Slovenac je na terenu proveo manje od pola sata, za to vreme pogodio samo četiri šuta iz 14 pokušaja iz igre, zaustavivši se na 13 poena i po 10 uhvaćenih lopti i uspešnih dodavanja.

Razlog tome je povreda skočnog zgloba, koju je zaradio prilikom nezgodnog pokreta, ali je, srećom, ona lakše prirode. Dončić je otišao do svlačionice na pregled, posle čega se vratio u igru.

Srpski centar Boban Marjanović je za 10 minuta na parketu imao učinak od tri poena, dva skoka i jedne asistencije.

Četvrti duel u seriji na programu je za dva dana.

недеља, 02. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије