Prvi tripl-dabl u ”mehuru” za Nikolu Jokića!

Košarkaši Denvera vratili su se na pobednički kolosek trijumfom nad Oklahoma Sitijem nakon produžetka sa 121:113, a tripl-dabl, prvi u nastavku sezone, ostvario je srpski superstar Nikola Jokić.

”Džoker” je u prvom delu bio malo u senci raspoloženog Majkla Portera džuniora, koji je meč završio sa rekordom karijere od 37 poena.

Međutim, u nastavku meča, kada se rezultat lomio i pobednik odlučivao, dirigentsku palicu ”grumenja” preuzeo je Jokić, i meč završio sa sjajnim učinkom.

Somborac je ubacio 30 poena, uhvatio 12 skokova i podelio 10 asistencija saigračima, uz dve blokade za 39 minuta. Zanimljivo, promašio je svih pet šuteva za tri poena, ali to na kraju nije pokvarilo utisak o njegovom odličnom izdanju i prvom ostvarenom tripl-dabl učinku u novonastalim okolnostima i formiranom ”mehuru” u Orlandu.

Ukupno gledano, to mu je 41. takav meč u karijeri. 

Po 17 poena kod Nagetsa dodali su Moris i Milsap, dok je najbolji akter Tandera, u meču sigurnih učesnika plej-ofa sa Zapada, bio je Šaj Gildžs Alekzander sa 24 poena. Kris Pol je ubacio poen manje uz osam asistencija, ali i promašeno jedno slobodno bacanje u finišu regularnog dela, koje bi njegovom timu vrlo verovatno donelo pobedu.

Nagetsi su i dalje treći na tabeli zapadne konferencije sa skorom 44-23, dok Oklahoma ima 41-25 na šestom. 

U prvom meču u ponedeljak uveče, Toronto je bio bolji od Majamija sa 107:103.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво