Toronto ubedljiv protiv Lejkersa, rekord karijere za Vorena

Nakon što su na otvaranju dobili neizvesnu završnicu protiv gradskog rivala, Los Anđeles Lejkersi su u drugom meču u Orlandu ubedljivo poraženi od aktuelnog šampiona Toronta sa 107:92. Košarkaš Indijane Ti Džej Voren ubacio je rekord karijere od 53 poena u pobedi nad Filadelfijom.

Prvih pet minuta meča, u kojima su Repotorsi ubacili 13 a Lejkersi nula poena, bila je najava krajnjeg ishoda.

Iako su se Lejkersi probudli, i na kraju poluvremena čak imali i prednost od tri poena (44:41), a potom i potpuni egal u trećoj deonici, usledila je serija tima iz Kanade od 10:0 u finišu poslednjeg kvartala, kojom su branioci titule prelomili meč na svoju stranu.

Istakao se plejmejker Kajl Lauri sa 33 poena (petr trojki), 14 skokova i šest asistencija, a dobru podršku dali su mu Anuobi sa 23, Paskal Sijakam sa 15 i Fred Van Vlit sa 13 poena.

U poraženom timu Lejkersa 20 poena, 10 skokova i pet asistencija Lebrona Džejmsa, 16 je ubacio Kajl Kuzma a 14 Entoni Dejvis.

Zvezda večeri u NBA ligi noćas je bio Ti Džej Voren. Bek šuter Indijane je u pobedi nad Filadelfijom do 127:121 postigao 53 poena, što mu je novi rekord karijere.

Uputio je Voren čak 29 šuteva ka košu, od kojih su 20 prošli kroz obruč, među kojima je i devet izvan linije za tri poena. Nije pormašio nijedno od četiri slobodna bacanja, a na svom kontu u sjajnoj noći imao je i četiri skoka, tri asistencije i dve blokade za ukupno 40 minuta na parketu.

Po 15 poena dodali su Viktor Oladipo i Aron Holidej, dok je u poražom sastavu Siksersa uzaludna ostala odlična partija Džoela Embida, koji je utakmicu završio sa 41 poenom i 21 skokom, kao i dobro veče Tobajasa Herisa, strelca 30 poena.

U ostalim mečevima Denver je ubedljivo poražen od Majamija, Oklahoma je lako savladal Jutu rezultatom 110:94, a Klipersi rutinski slavlili protiv Nju Orlenasa sa 126:103.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво