Volden napustio Partizan

Američki košarkaš Kori Volden platio je obeštećenje i napustio je Partizan, te će od naredne sezone promeniti sredinu, preneli su crno-beli. Evropski košarkaški portali navode da bi Volden karijeru mogao nastaviti u Crvenoj zvezdi, Partizanovom "večitom" rivalu.

Jedan od najenergičnijih igrača Partizana na parketu u, sada već završenoj sezoni, Kori Volden, napustio je srpski klub.

Kako navode crno-beli, američki košarkaš isplatio je obeštećenje kako bi napustio Partizan i karijeru nastavio u drugom, za sada neimenovanom klubu, od kojeg je dobio znatno veću finansijsku ponudu.

Kori Volden je tokom grupne faze Evrokupa imao prosečan učinak od 6,5 poena uz 3,3 asistencije i 2 izgubljene lopte po meču. U Top 16 fazi, zahvaljujući dobrim igrama u dva meča protiv Virtusa iz Bolonje, Kori je svoj učinak poboljšao na 9,8 poena 2,8 asistencija i 1,8 izgubljenih lopti.

U regionalnoj ABA ligi, američki bek je imao učinak od 8,9 poena uz 1,8 asistencija i 1,4 izgubljene lopte.

Partizan se zahvalio Voldenu na učinjenom u sezoni 2019/20, poželeo sreću u nastavku karijere i saopštio da će potražiti drugo rešenje za upražnjenu poziciju.

Američki Bek Kori Vodlen ima 27 godina, a u Partizan je došao u julu prošle godine. Sa srpskom ekipom osvojio je Kup Koraća i ABA Superkup.

Karijeru je započeo u razvojnoj NBA ligi, a u Evropi, pored Partizana, igrao još za Ostende i Hapoel Holon.

Prema navodima evropskih košarkaških portala, Crvena zvezda je klub u kojem će Volden nastaviti karijeru, ali za sada nema potvrde iz dva srpska kluba. 

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво