Objavljen širi spisak "orlova", na njemu i Kalinić

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov napravio je širi spisak od 31 igrača koji će učestvovati na pripremama na Kopaoniku. Zbog pandemije koronavirusa, reprezentativna takmičenja su otkazana, ali Kokoškov želi da okupi igrače radi održavanja timskog duha.

"Muška seniorska reprezentacija Srbije okupiće se i trenirati od 25. juna do 5. jula u svojoj tradicionalnoj bazi hotelu "Grand" na Kopaoniku", navodi se iz Košarkaškog saveza Srbije.

Selektor Igor Kokoškov sastavio je širi spisak od 31 igrača koji će se naći na pripremama.

Na spisku su: Miloš Teodosić, Miroslav Raduljica, Stefan Jović, Vasilije Micić, Nemanja Nedović, Nikola Kalinić, Ognjen Jaramaz, Rade Zagorac, Stefan Birčević, Uroš Trifunović, Nikola Janković, Novica Veličković, Luka Ašćerić, Nikola Rebić, Branko Lazić, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Boriša Simanić, Nikola Jovanović, Ognjen Kuzmić, Stefan Đorđević, Stefan Pot, Marko Pecarski, Aleksa Radanov, Marko Radovanović, Aleksa Avramović, Nemanja Dangubić, Luka Mitrović, Dalibor Ilić, Stefan Janković i Aleksej Pokuševski

Usled pandemije koronavirusa, reprezentativna takmičenja ovog leta su otkazana, ali su  selektor Igor Kokoškov i stručni štab doneli odluku da na desetodnevnim pripremama održe timski duh nacionalnog tima i na taj način se pripreme za izazove koji predstoje.

U sredu 24. juna, u jutarnjim časovima biće obavezno testiranje igrača i članova stručnog štaba na koronavirus.

Na desetodnevne pripreme selektor Kokoškov je pozvao sve igrače koji su dostupni, pa se tako na spisku reprezentativaca ne nalaze košarkaši koji igraju u Nemačkoj, Španiji i NBA, gde je sezona u jeku ili će se uskoro nastaviti.

Sam selektor Kokoškov neće moći da vodi pripreme, zbog klupskih obaveza u Sakramentu, već će to činiti njegovi asistenti Dejan Milojević, Vladimir Jovanović, Jovica Antonić i Bogdan Karaičić, dok će za fizičku pripremu biti zaduženi prof. Vladimir Koprivica i Vladimir Radonjić.