"Evrokup mora da je u problemu kada zove naš 'mali' klub"

Direktor Hapoela iz Jerusalima Gaj Harel oštro odgovorio na nespretnu opasku Đordija Bertomeua, koji je klubove koji su iz Evrokupa prešli i Fibinu Ligu šampiona nazvao malim, rekavši da je drugo po kvalitetu takmičenje sigurno u teškoj situaciji kada ih zovu da se u njega vrate.

Evrokup već godinama predstavlja evropsku košarkašku "drugu ligu" po kvalitetu klubova koji u njemu učestvuju, ali u poslednjih nekoliko nedelja nekoliko ozbiljnih timova odlučilo je da se preseli u Fibinu Ligu šampiona.

Đordi Bertomeu, prvi čovek Evrolige pod čijim okriljem je i Evrokup, nedavno je dao nespretnu izjavu kako klubovi koji prelaze pod Fibino okrilje umanjuju svoju veličinu tim postupkom.

"Imate slučajeve Jerusalima i Bamberga. Njihove odluke nisu se baš pokazale kao uspešne za klub. Učinile su te klubove manjim", izjavio je nedavno Bertomeu. 

Odgovor je dobio od direktora Hapoela iz Jerusalima, koji već dve sezone nastupa u Ligi šampiona.

"Evrokup mora da je u teškoj situaciji kada je odlučio da malom klubu kao što smo mi pošalje pozivnicu pre deset dana", izjavio je direktor tima iz Jerusalima Gaj Haler.

Organizatori Evrolige jednom godišnje kontaktiraju klubove sa podužeg spiska sa upitnikom da li su zainteresovani da učestvuju u njihovim takmičenjima.

Očigledno je da od Hapoela ni ove sezone neće dobiti pozitivan odgovor.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво