Džordan donira 100 miliona dolara u borbi protiv rasizma

Legendarni košarkaš Majkl Džordan objavio je da će u narednih deset godina donirati 100 miliona dolara organizacijama koje se bore za rasnu i društvenu ravnopravnost.

Iako je bio poznat kao neko ko se kloni političkih dešavanja širom sveta, Makl Džordan nakon dužeg vremena bio je aktivan po tom pitanju.

"Em-Džej" se pre nekoliko dana putem društvenih mreža oglasio povodom smrti Džordža Flojda, a stanje u SAD očigledno ga je nateralo na konkretnije poteze.

Džordan kompanija, koja je pod vlasništvom verovatno i najboljeg košarkaša ikada, saopštila je da će u narednih deset godina donirati 100 miliona dolara organizacijama koje se bore za rasnu i društvenu ravnopravnost.

"Brend Džordan je više od jednog čoveka, oduvek je to bila porodica. Mi predstavljamo ponosnu porodicu koja je prebrodila mnoge prepreke, borila se protiv diskriminacija širom sveta i koja se svakodnevno bori da izbriše mrlje i posledice rasizma i nepravde", navodi se u saopštenju.

"Crni životi su bitni. Ovo nije kontroverzna izjava. Sve dok ukorenjeni rasizam, koji institucijama naše zemlje dozvoljava kardinalne greške, ne bude iskorenjen, ostaćemo posvećeni čuvanju i poboljšanju Crnih života", dodaje se u saopštenju.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво