"Kuva" na Malom Kalemegdanu, Obradović u pregovorima sa Zvezdom

Nekadašnji košarkaš crveno-belih i stručnjak Lokomotive i Monaka Saša Obradović, u pregovorima je sa Crvenom zvezdom o preuzimanju pozicije trenera srpske ekipe.

Iako se prvenstveno razmišljalo i govorilo o povratku Dejana Radonjića na klupu Crvene zvezde, tim sa Malog Kalemegdana u pregovorima je sa Sašom Obradovićem.

"Razgovaram sa Crvenom zvezdom i sa mojim klubom i ne komentarišem u kojoj smo fazi dogovora, jer nije vreme za to. Narednih dana ću doneti odluku o nastavku karijere i to je sve", rekao je Obradović za Mocart sport.

Obradović (51) je košarkašku karijeru počeo u Zvezdi, a crveno-beli dres nosio je u trvi navrata. Igrao je još i za Limož, Albu, Romu, Virtus, Budućnost i Keln.

Trenersku karijeru započeo je 2005. godine, kada je seo na klupu poslednjeg kluba u kojem je proveo aktivne igračke dane - Kelna.

Potom je bio šef struke Kijeva, Turova, Donjecka, Albe, Lokomotive Kubanj i Monaka.

Obradović je provodio vreme i u SAD, gde je u letnjim ligama radio za Bruklin, Atlantu i San Anotnio.

Sa ekipom Lokomotive plasirao se u finale Evrokupa pre tri godine, kada je bio proglašen za najboljeg trenera godine u tom takmičenju.

Ove sezone je sa francuskim Monakom izborio plasman u osam najboljih ekipa u Evrokupu, pre nego što je sezona prekinuta i završena zbog pandemije koronavirusa.

Obradović bi na klupi Zvezde nasledio Dragana Šakotu, koji je funkciju trenera Zvezde obavljao od novembra prošle godine.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво