Milan Mačvan završio karijeru

Srpski košarkaš Milan Mačvan saopštio je da je u 31. godini završio sa aktivnim bavljenjem košarke.

Dugogodišnji reprezentativac Srbije Milan Mačvan završio je košarkašku karijeru u 31. godini.

"Dragi moji, došli smo do kraja igračkih dana, nažalost moja kolena ne mogu dalje, košarka mi je dala sve, ali dao sam i ja njoj. Srce i hoće, ali zdrav razum kaže da je kraj", napisao je Mačvan na Instagramu.

"Želeo bih da se zahvalim svima koji su imali uticaj na moju igračku karijeru,svim trenerima, saigračima i navijačima. Najveća moguca privilegija za jednog sportistu je da bude deo državnog tima i velikih klubova koji se bore za medalje i trofeje", dodao je srpski košarkaš.

Mačvan je karijeru započeo u FMP-u, nakon čega je u Evropi igrao za Hemofarm, potom Makabi iz Tel Aviva, Partizan, Galatasaraj, Olimpiju i Minhenski Bajern.

Poslednju sezonu u karijeri proveo je u Japanu, gde je nastupao za Alvark iz Tokija.

Mačvan je sa reprezentacijom osvojio srebrno odličje na OI 2016. godine, kao i srebrne medalje na EP u Poljskoj 2009. i Turskoj 2017. godine.

U mlađim selekcijama osvajao je zlatne medalje na dva evropska i jednom svetskom prvenstvu.

Na odluku o završetku igračke karijere uticale su brojne povrede koje je doživeo u poslednjem periodu.

Srpski košarkaš najavio je da želi da ostane u košarci, ali ne u ulozi trenera.

"Ostvario sam svoje dečačke snove, sve ono što mi je bilo bitno, osvajao trofeje i medalje, bio kapiten reprezentacije. Ostaću u košarci sigurno jer je ona moj život, ali u nekoj drugoj ulozi. Do sledećeg viđenja", zaključio je Mačvan.

Košarkaški mediji širom Evrope navode da bi Mačvan mogao da postane sportski direktor Virtusa ili Partizana. Međutim, italijanski klub je istog dana demantovao tu vest.