Kalinić govorio o izostanku sa Mundobasketa i povredi vilice

Srpski košarkaš Nikola Kalinić govorio je za "Jurohups" o mnogim temama putem uživo uključenja na društvenoj mreži Instagram. Igrač Fenerbahčea govorio je, između ostalog, o povredi vilice koju je zadobio kao dečak, ali i o igranju za reprezentaciju.

Kalinić je nekoliko godina bio član "orlova", sve do ove jeseni, kada je odlukom selektora Aleksandra Đorđevića izostavljen sa spiska putnika na Svetsko prvenstvo.

On nije bio deo tima koji je podbacio na Mundobasketu u Kini, najviše zbog ispada koji nisu imali veze sa onim što pruža na terenu. Sada, kaže, ne zna tačan razlog ovakve odluke stručnog štaba.

"To je pitanje za onog ko je pravio tim. Možda je uticalo, možda nije... Nisam bio ljut, već uznemiren što mi niko nije rekao bar dan ranije. Bio sam pet godina u reprezentaciji, u redu je da ne dobijem poziv za Svetsko prvenstvo, ali sam bar zaslužio da dobijem poruku. Nemam problem s tim da se zove neko drugi", rekao je Kalinić.

Baš kao i neki njegovi saigrači, informacije da neće putovati u Kinu saznao je putem medija i društvenih mreža.

"Da to saznam u novinama i preko poruka drugih ljudi. Prvo sam pomislio da nešto nije u redu sa mojom porodicom", dodao je.

On se dotakao i svog "prepoznatljivog znaka" – iskrivljene vilice, što je rezultat povrede koju je zadobio u detinjstvu.

"Niko ne zna tačno kako se to dogodilo. Sećam se da sam bio golman na fudbalu, da me je lopta pogodila u vilicu. Zabolelo me je i trpeo sam bolove danima. Tada nikome ništa nisam rekao. Kao mlađi uvek padaš, povređuješ se, ali nikada ne govoriš. Imao sam lomove i dosta drugih povreda. To je srpski mentalitet, ne govoriš da boli."

Vremenom je počelo da bude očigledno da nešto nije u redu, po čemu je kasnije postao prepoznatljiv.

"Majka je primetila da se lice menja kako sam rastao. Sada sam to malo adaptirao. Postalo mi je čak i zaštitni znak", zaključio je Kalinić.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара