Zvezda i Lesor nemaju nikakav spor

Košarkaški klub Crvena zvezda i francuski košarkaš Matijas Lesor nemaju nikakv spor pred BAT sudom, poručio je klub sa Malog Kalemegdana, a potvrdio i agent igrača.

Iako se u toku popodneva na sajtu Košarkaškog arbitražnog suda (BAT) pojavila odluka da je spor između Crvene zvezde i Matijasa Lesora rešen u korist francuskog centra, ubrzo je na to reagovao srpski i regionalni šampion.

Portparol kluba sa Malog Kalemegdana Igor Vujčin potvrdio je za RTS da ta informacija nije tačna i da je sa Lesorom klub postigao dogovor još 2018, koji je ”zaveden” 12. juna 2019. godine.

”U ime KK Crvena zvezda demantujem obaveštenje koje je objavljeno na sajtu Fiba BAT 05.05.2020. godine u večernjim časovima, u kome se navodi da je Crvena zvezda navodno izgubila spor i da je naš klub dužan da isplati zaostala primanja i premije francuskom košarkašu Matijasu Lesoru.

 KK Crvena zvezda mts je još 2018. godine sporazumno raskinuo ugovor sa francuskim košarkašem, a tokom proleća 2019. godine u potpunosti i izmirio po utvrđenoj dinamici sva dogovorena dugovanja Matijasu Lesoru, o čemu je 12.06.2019. godine bio obavešten i predstavnik BAT-a Bendžamin Šindler.

 Za sve navedeno, KK Crvena zvezda ima i svu neophodnu dokumentaciju kao nepobitan dokaz.

 Ko je i zašto, baš sada i u vreme pandemije virusa kovid 19 plasirao ovu potpunu neistinu ostavljamo javnosti da proceni, ali je neverovatno da se ovakav ’propust’ slučajno ili ne događa Fiba, i to ne prvi put kada je u pitanju Crvena zvezda”, poručeno je iz srpskog evroligaša.

Da su sve obaveza prema Lesoru ispunjene potvrdio je i njegov menadžer Miško Ražnatović, koji je o tome i sam mejlom obavestio gospodina Šindlera.

Matijas Lesor je u Zvezdi i pored prvobitno potpisanog trogodišnjeg ugovora igrao samo jednu sezonu (2017/2018), u mandatu trenera Dušana Alimpijevića.

I pored dobrog starta u klubu, ipak je kod navijača ostao upamćen po promašaju u poslednjoj sekundi u četvrtom meču finala ABA lige protiv Budućnosti u Podgorici, kada su crveno-beli ostali bez titule i Evrolige.

U crveno-belom dresu Lesor je te sezone prosečno beležio 8,5 poena i 5,7 skokova. 

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије