Evroliga konačno izašla sa konkretnim datumima

Nakon sastanka rukovdstva Evrolige i klubova učesnika 24. maj je određen kao poslednji dan do kada se mora odlučiti da li se sezona nastavlja ili ne.

Čelni ljudi takmičenja i predstavnici klubova učesnika održali su danas video sastanak i doneli neke konkretne odluke koje se tiču eventualnog nastavka prekinute sezone.

Tako je 24. maj određen kao ”Dan D” za odluku da li će takmičenje u Evroligi i Evrokupu biti nastavljeno ili će se se pak proglasiti prekid istih.

Ako se tog datuma donese odluka da se nastavlja sa igrom, timovi odnosno igrači će morati da budu u karantinu od 29. maja do 11. juna.

Potom bi usledili trening kampovi, koji bi se održali od 12. juna do 2. jula, a dva dana kasnije bi počele da se igraju utakmice.

Po tom planu, završnica Evrokupa bi se odigrala od 4. do 17. jula, u Fajnal-ejt formatu (dve utakmice na koš razliku ili jednom odlučujućom, još nije odlučeno).

Sa druge strane, Evroliga bi se igrala od 4. jula do 26. jula. Prvo se predviđa odigravanje preostalih 54 mečeva regularne sezone, a onda bi usledio plej-of u takođe Fajnal-ejt formatu, na jednu utakmicu.

Plan predviđa da se oba takmičenja završe u jednom gradu, odnosno jednoj dvorani (naravno ne istom) i to bez prisustva publike.

Sve ovo direktno se tiče Crvene zvezde, koja i dalje ima teoretske šanse da se plasira u plej-of Evrolige, kao i Partizan, koji je obezbedio mesto u četvrtfinalu Evrokupa.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи