Crvendakić: Ne treba nastaviti lige, svi su ispali iz forme

Košarkašica Srbije Aleksandra Crvendakić izjavila je da bila razočarna odlukom o odlaganju Olimpijskih igra za godinu dana zbog pandemije korona virusa. Njeno mišljenje je da lige ne treba nastaviti, jer su svi ispali iz forme.

"Kako se sve se odvijalo u svetu, negde u podsvesti je bilo to da postoji mogućnost da se Igre odlože. Jedva smo čekale okupljanja, sve smo se užele i psihički smo se pripremali za OI. Razočarana jesam, ali opet svima nama je zdravlje na prvom mestu. Niko ne razmišlja o poslu, košarci. Bitno nam je da su ljudi oko nas dobro, porodica, prijatelji. Kad se sve ovo stabilizujue pravićemo planove za budućnost. Sačekaćemo i tu godinu dana, pa ćemo dočekati i OI", rekla je Crvendakić Tanjugu.

Košarkašice koje su bile nosioci reprezentacije prethodnih godina isticale su da će Igre u Tokiju biti prilika da se oproste od nacionalnog dresa, kako bi mlada generacija igračica mogla da preuzme njihove uloge.

Do Igara sledeće godine, izabranice Marine Maljković imaće kvalifikacione prozore za Eurobasket, kao i sam šampionat mesec dana pre olimpijskog turnira, a Crvendakić ističe da će njene saigračice izdržati sve to.

"Bilo je najava da će neke da se oproste, ali zna da su one borci i ne sumnjam u njih da će izgurati još godinu dana sa lakoćom. Prošla sam sa njima sve te kvalifikacione cikluse, Olimpijske igre, EP, poznajem ih", rekla je Crvendakić.

Zbog pandemije košarkaška prvenstva širom sveta su prekinuta, a u nekim zemljama su proglašeni šampioni.

U svojoj poslednjoj sezoni u dresu mađarskog Šoprona, ostala je bez titule jer je doneta odluka da je liga završena i da šampiona nema, a krilni centar Srbije i nova košarkašica francuskog Asvela ima jasan stav po pitanju nastavka takmičenja.

"Mađarska liga je definitivno završena, ove godine nema šampiona. Bila je čudna ta odluka, s obzirom na to da smo imale samo jedan poraz u toku celu sezone. Moje mišljenje je da lige ne treba da se nastavljaju, pre svega iz zdravstvenih razloga. Igrači su već mesec dana kod kuće, bez treninga, svi su ispali iz forme. Smatram da bi nastavak samo doveo do nekih povreda", kaže 24-godišnja košarkašica, koja vreme u izolaciji provodi u rodnoj Loznici zajedno sa roditeljima i sestrom.

"Pokušavam da uživam maksimalno sa svojom pooridicom, jer su retki trenuci kada smo zajedno. Treniram, ali to nije ono što mi radimo na terenu. Čitam, gledam filmove i serije, u kontaktu sam sa prijateljima. Trudim se da ostanem pozitivna u ovim trenucima. Verujem da ćemo iz ovog karantina izaći svesniji koliko porodica i prijatelji znači u ovim situacijama", zaključila je Crvendakić.