”Poslednji ples” o kojem priča ceo svet

Karantinske dane dobrom delu planete sinoć je ulepšao početak prikazivanja desetodelnog dokumentarnog serijala ”Poslednji ples”, posvećenog čuvenom Majklu Džordanu i njegovim isto tako čuvenim Čikago bulsima iz devedesetih godina prošloga veka.

Legendarni, verovatno i najbolji košarkaš svih vremena, Majkl Džordan, ponovo je uspeo da ceo košarkaški svet priča o njemu, iako se penzionisao davne 2003. godine.

Ovoga puta veliki Majk se u središte pažnje svetske sportske javnosti vratio kroz dokumentarnu seriju ”Poslednji ples” (The Last Dance), čije su prve dve epizode emitovane sinoć na Netfliksu i I-Es-Pi-Enu.

”Hajp” povodom početka prikazivanja ovog, dugo očekivanog i pompezno najavljivanog projekta, u kojem će biti prikazano mnogo neemitovanog i krajnje ekskluzivnog materjala, bio je logično veliki.

Ime serijala ”Poslednji ples” uzeto je iz jedne skripte tadašnjeg trenera Čikaga, čuvenog ”zen-mastera” Fila Džeksona, koji je plan za poslednju, ispostaviće se kasnije, šampionsku sezonu Bulsa (1997/98) nazavao upravo tako, nakon što je posle puno peripetija i sukoba sa tadšnjim generalnim menadžerom Džerijem Krauzom potpisao produženje ugovora na još godinu.

Naime, za tu sezonu organizacija Bulsa je dala dozvolu televizijskoj ekipi da snima sve što se dešava oko tima, tzv. pun pristup (full access). 

Ali to nije priča samo o sezoni kada su Bulsi osvojili šestu titulu, već i priča o vertovatno najboljem igraču koji je igrao ovu igru i jednom od najboljih timova u istoriji.

Naravno, nećemo prepričavati ili što se modernim rečnikom kaže ”spojlovati” prve dve epizode, već samo preporučiti da ih pogledate, i da svi zajedno plešemo ovaj ples u danima koji u celom svetu zavise ponajviše od koronavirusa. 

Inače, uoči premijere ”Poslednjeg plesa”, dres koji je Džordan nosio na Olimpijskim igrama 1992. godine u Barseloni prodat je na onlajn aukciji za neverovatnih 216.000 dolara!

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво