Bartomeu: Do kraja maja će se sve znati, ABA liga ima mesto u EL

Prvi čovek Evrolige Đordi Bartomeu rekao je da će se sudbina sezone u evroligi i Evrokupu znati najkasnije do kraja maja meseca. On ističe da se razmišlja i o promeni formata, da nije bilo pregovora sa Virtusom i Partizanom o organizaciji finalnog turnira, kao i da je mesto za ABA ligu u sledećoj sezoni Evrolige sigurno.

Glavni rukovodilac Evrolige Đordi Bartomeu održao je danas ”konferens kol” sa prestavnicima evropskih medija, i tom prilikom odgovarao na pitanja koja se tiču nastavka sezone u Evroligi i Evrokupu.

Dotakao se mnogih tema, ali ponovo nije bio previše konkretan kada je reč o odgovrima, te su mnoga pitanja ostala otvorena.

”Želimo da nastavimo sa takmičenjima, a verovatno navijači neće moći da prisustvuju utakmicama. A nastavićemo tek kada budemo bili u mogućnosti da garantujemo 100 % zdravlje svima (igrači, trener, svi ostali uključeni i neophodni ljudi). I ponovaljam, naša osnovna želja je da sezonu nastavimo u postojećem formatu”, rekao je na početku Bartomeu.

”Uporedo radimo na različitim opcijama za nastavak ukoliko osnovni format Evrolige i Evrokupa ne bude bio izvodljiv. Možda ćemo morati da nastavimo sezonu na samo jednom mestu, ida održimo finalni turnir sa osam ekipa za Evroligu”, dodao je on i rekao da su se pomirili sa činjenicom da planirani Fajnal-for u Kelnu neće biti održan po ranijem planu.

Bartomeu je kao rok za konačnu odluku o prekinutoj sezoni označio maj mesec.

”U maju će sve biti poznato. Ne pre prve polovine maja, bliže junu. Ali najkasnije do kraja maja znaće se sve o završetku sezone u Evroligi i Evrokupu”, rekao je Katalonac i naglasio da utakmica i takmičenja neće biti posle jula, jer su, kako kaže, svi zajedno protiv odluke da se sezona nastavlja u avgustu ili septembru, kako će to recimo biti slučaj u Fibinoj Ligi šampiona.

Posebno je zanimljiv bio njegov stav o američkim igračima, koji su se mahom vratili u domovinu.

”To nije odgovornost Evrolige, već je na klubovima. Ako se bude nastavljala sezona, uz neophodne trening kampove i karantinski period, to će klubovi sami morati da reše sa svojim igračima”.

On je demantovao navode italijanskih medija o tome da je bilo pregovora sa Virtusom oko organizacije završnog turnira Evrokupa.

”Nismo razgovarali sa Lukom Baraldijem iz Virtusa, niti sa predsednikom beogradskog Partizana o F8 Evrokupa, jer nam je cilj da sezonu završimo sa trenutnim formatom”.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво