U aprilu sigurno neće biti odluke o NBA sezoni

Komesar NBA lige Adam Silver rekao je u razgovoru za ”TNT” da sada o nastavku sezone i mogućem rešenju zna manje nego što je to bilo pre tri nedelje, kao i da nikakva odluka neće biti donesena do kraja meseca aprila.

Komesar se javnosti obratio iz svog doma, tako što se video linkom uključio u program ”NBA zajedno”, i govorio o aktuelnim temama vezanim za ligu, koja je suspendovana nakon što je Rudi Gober bio pozitivan na koronavirus.

Prvo što je voditelj Erni Džonson pitao Silvera bilo je ”da li ima bolji osećaj sada?”, u smislu koliko je nastavak takmičenja sad bliži. 

”Jedini siguran odgovor je da nemam. Da su nam 12. marta (kada je sezona prekinuta) rekli da nećemo ništa više znate tri nedelje kasnije, ne bi smo verovali. Tada je prekid bio na mesec dana, ali virus nije bio toliko proširen i nismo znali da će naša zemlja praktično biti ugašena. Činjenica je da danas sedim ovde i znam manje nego što sam znao tog pomenutog dana”, rekao je Silver i nastavio:

”Slušajući medicinske eksperte i ljude koji nas savetuju, čujem da se virus širi brže nego što su bila očekivanja, što implicira da bi brže mogao i da dostigne svoj vrhunac. Da li to znači da bi smo mogli da nastavimo takmičenje u kasno proleće ili na leto - ne znam. Znam samo ono što sam i rekao mojim saradnicima - do kraja aprila nećemo sigurno znati ništa, nećemo biti u poziciji da donesemo bilo kakvu odluku. To pak ne znači da ćemo prvog dana maja moći. Vodimo razgovore sa svim akterima, razmatramo razne scenarije, ali je sada suviše rano za bilo kakvu odluku”, poručio je Silver.

On je prokomentarisao i razgovor koji je, zajedno sa ostalim komesarima američkih profesionalnih sportskih liga (MLB, NFL i NHL) vodio sa predsednikom SAD Donaladom Trampom, rekavši da je osnovna ideja bila da se prenese poruka da je liga stoji iza države i na usluzi u teškom trenutku, dok je Tramp kao veliki ljubitelj sporta istakao da mu nedostaje sport i prenosi na TV-u, te da svi moraju zajedno da rade na tome da se sport vrati u život Amerikanaca.

Dok traje prekid takmičenja, NBA je pronašla način da pruži kakvu-takvu zabavu navijačima pokrenuvši takmičenje u igranju video igre ”NBA 2K” među igračima, što se prenosi na televiziji i društvenim mrežama.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи