Jagodić Kuridža: Niko sada ne razmišlja o košarci

Košarkaš srpskog i regionalnog šampiona Crvene zvezde, Marko Jagodić Kuridža, poručuje da ni on, ni saigrači trenutno ne misle o košarci.

Kao i većini profesionalnih sportista, i krilnom centru Zvezde prinudna pauza izgleda kao večnost, s obzirom da je prošlo skoro mesec dana od prekida sezone.

”Nismo do sada bili u ovakvoj situaciji. Čak i kada se završi sezona, u obavezi smo da održavamo lagano formu i tokom odmora, nikada to opuštanje nije trajalo duže od nedelju-dve dana, a sada smo već mesec dana van ritma. A sva je prilika da će još potrajati. Svi pokušavamo da ostanemo u ritmu, treniramo osnovne vežbe koliko je to moguće, ali sve je to daleko od takmičarskog ritma”, kaže Jagodić Kuridža za sajt kluba i naglašava:

”Ne želim puno da pričam na tu temu, čujem se sa momcima, u kontaktu smo, ali niko ne razmišlja o košarci. To je sada neka druga tema. Najvažnije je da se ovo završi, kada i kako, videćemo, ali situacija je vrlo alarmantna svuda u svetu”, kaže košarkaš crveno-belih. 

Kao i svi igrači tima sa Malog Kalemegdana, i Jagodić Kuridža poštuje preporuke nadležnih i dane provodi u svom domu u Beogradu.

”Stanje je izuzetno teško, mada nisam rekao nikakvu mudrost. Nije lako kada se borite protiv nevidljivog neprijatelja i kada slušate da umiru ljudi svakodnevno. Sa druge strane, mi sportisti imali smo neka iskustva sa izolacijama tokom priprema, pred neke važnije utakmice, naravno ne ovako radikalnim, niti je ova tragična situacija uporediva sa bilo čim sa čime smo imali iskustvo ili se susretali do sada”, kaže Marko i opisuje kako provodi vreme.

”Provodim ga kao i svi drugi, pridržavam se instrukcija, imam već neku dnevnu rutinu, provodim vreme sa porodicom, sa decom. Imam vremena za neke stvari koje nam ritam utakmica i treninga koje smo imali nije dozvoljavao. Igramo se, gledamo filmove, pokušavam i da treniram pomalo, ali to je u ovakvim uslovima gotovo nemoguće. Međutim, ono što je najvažnije je da se pridržavamo instrukcija, budemo disciplinovani i nadamo se da će ovo proći što pre”, zaključuje Jagodić Kuridža.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво