Furnije brani Gobera: Stranac je uvek kriv, gadi mi se ponašanje novinara i javnosti

Košarkaš Orlanda i francuski reprezentativac Ivan Furnije, stao je u odbranu saigrača iz nacionalnog tima Rudija Gobera, koji je u SAD označen kao krivac za širenje koronavirusa u NBA ligi.

Gober je prvi NBA igrač zaražen koronavirusom, a NBA liga je suspendovana nakon što je otkriveno da je Francuz pozitivan na testu.

"Boli me. Ponašanje javnosti i novinara mi se gadi. Ne razumem zbog čega se saopštavaju imena zaraženih, kao da je u pitanju prelazni rok. Nepodnošljivo je. Možete reći da ima zaraženih, ali ne morate otrkivati imena i prezimena. Filadelfija i Lejkersi su objavili da ima zaraženih, ali mi ne znamo ko su. To je odnos sa više poštovanja", rekao je Furnije za Ekip.

Nakon Gobera, pozitivan na testu bio je i njegov saigrač iz Jute, Donovan Mičel.  

"Ovo je tipičan primer svaljivanja krivice na stranca. On je Evropljanin pa je doneo virus? Ko kaže da Donovan Mičel nije zarazio njega? Okruženje i atmosfera nisu zdravi".

Gober je stavljen na stub srama zbog glupe šale - kada je pipkao mikrofone i širio virus, dok još nije znao da je zaražen.

"Šala sa mikrofonima je bila samo šala dok još niko nije shvatio ozbiljnost situacije. Mogao sam i ja isto da uradim. Lako je upirati prstom sada", rekao je Furnije.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво