Sportisti sada od koronavirusa ”beže” u Kinu

Dok se veći deo planete bori sa pandemijom koronavirusa, sportski život u Kini se polako vraća u normalu, a sportisti se vraćaju u svoje klubove.

Poslednji u nizu koji je to učinio jeste Džeremi Lin, nekadašnji NBA košarkaš koji sada nastupa za Peking Dakse.

Američki plejmejker tajvanskog porekla je prošlog leta odlučio je da NBA ligu, u kojoj se proslavio pre svega sjajnim igrama u dresu Njujork Niksa, zameni rastućom i sve boljom kineskom CBA ligom.

Potpisao je ugovor sa ”patkama” iz Pekinga vredan tri miliona dolara po sezoni.

Međutim, kada je epidemija Kovid-19 počela da se iz Vuhana širi ostatkom Kine, Lin je kao i ogromna većina stranih sportista napustio njenu teritoriju i vratio se u Sjedinjne Države.

Ali svega dva meseca kasnije došlo je vreme za novu selidbu, odnosno povratak u Kinu, čije će se košarkaško prvenstvo nastaviti koliko već 15. aprila.

"Bezbedno smo sleteo u Kinu kako bih završio sezonu u CBA. Uzbuđen sam što ću ponovo igrati košarku, ali ostajem zabrinut za sve ljude koji su se zarazili, sve one koji mogu da ostanu bez posla, ali i one koji se trenutno plaše. Svaka čast medicinskim radnicima u više od 50 zemalja koji je trude da uspore ovaj virus. Proveo sam prethodna dva meseca trenirajući i košarka mi nikada nije više značila. Sada je svetu košarka potrebnija nego bilo kada ranije", napisao je između ostalog Lin na svom Instagram profilu.

Prethodno će Lin, kao i ostali sportisti koji se budu vraćali u Kinu, morati da prođe kroz dvonedeljni karantin.

Istina, nekoliko američkih košarkaša poručilo je da nema nameru da se vraća u Kinu, bez obzira na moguće na sankcije od klubova i Fiba.

субота, 01. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије