Još jedan Srbin u NBA ligi? Skauti vrebaju Pokuševskog

Trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas govorio je za košarkaški portal Eurohups o Alekseju Pokuševskom i rekao da veruje da će mladi srpski košarkaš izaći na NBA draft i biti izabran jer brojni skauti prate njegov razvoj.

Jorgos Barcokas je istakao da su skoro na svakom treningu Olimpijakosa prisutni i NBA skauti koji prate Alekseja Pokuševskog, kao i da on i njegovi saradnici često primaju telefonske pozive od zainteresovanih klubova.

"U ovom trenutku, pritisak je na NBA klubovima. Timovi ne žele da propuste sledećeg Dončića ili Jokića. Ta dva igrača su stvorila strah među timovima koji se pitaju zašto je Dalas izabrao Dončića i kako su Nagetsi birali debelog momka koji sada ima skoro tripl-dabl prosek. Žele da pronađu sličan slučaj u Evropi. Zato su pod mikroskom svi igrači koji imaju potencijal, a takav je slučaj i sa Pokuševskim", objasnio je Barcokas.

Istakao je da mladi Srbin ima odlične fizičke predispozicije - visinu i veliki raspon ruku, ali i odličan košarkaški instinkt.

"Fantastičan je sa loptom u rukama. Ume i da doda i da šutne. Dobro igra pik end rol, a može loptu i da spusti na parket", rekao je grčki stručnjak.

Ipak, naglasio je da smatra da Pokuševski nije spreman da odmah zaigra u NBA ligi, te da je veoma bitno da ode u američku ekipu koja će dobro raditi sa njim i za dve do tri godine unaprediti njegovu igru.

"Problem mu je nedostatak telesne mase i snage, što je normalno. Pitanje je na kojoj poziciji bi mogao da igra u NBA ligi i igrače na kojim pozicijama bi mogao da čuva. Pitaju me da li može da bude novi Bjelica ili novi Novicki. Ono što je sigurno, iznenađen sam njegovom košarkaškom inteligencijom", istakao je Jorgos Barcokas.

Novosadski đak 

Aleksej Pokuševski je rođen 26. decembra 2001. godine u Beogradu. Visok je 213 centimetara i može da igra na više pozicija. Pre nego što je otišao u Grčku, igrao je u nekoliko novosadskih klubova.

Evroligaški debi za Olimpijakos upisao je 19. marta prošle godine protiv Bajerna, kada je postao najmlađi igrač u istoriji tima iz Pireja koji je zaigrao Evroligu.

Veći deo ove sezone proveo je kao član Olimpijakosovog B tima koji se takmiči u grčkoj drugoj ligi, ali je zabeležio nastupe i za evroligašku selekciju. Bio je deo reprezentacije Srbije do 17 i 18 godina.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара