NBA privremeno ukida doping testove

Košarkaši koji igraju u NBA ligi neće biti podvgrgnuti doping testovima tokom trajanja pandemije koronavirsa, dogovoreno je na onlajn sastanku sindikata igrača i rukovodstva lige.

Kako prenose američki mediji, ovaj dogovor biće na snazi u kratkom vremenskom periodu (oko dva meseca), a može se posmatrati kao svojevrstan ustupak lige.

Naime, igrači koji igraju NBA tokom sezone se testiraju šest puta, nasumično, a ispitivanja se rade na uzorcima urina. 
 
Marihuna, steroidi i druge psiho-aktivne suspstance dakle i dalje ostaju strogo zabranjene u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, i pored toga što je dobar deo američkih država dekriminalizovao marihuanu i dozvolio njeno ”rekreativno” korišćenje, a NFL ozbiljno razmišlja da je ukloni sa spiska nedozvoljenih sredstava.
 
Pojašnjenja radi, ukoliko NBA igrač bude pozitivan na neku od droga, sledi mu automatska suspenzija na dve godine, dok je za uzimanje doping sredstava politika takva da se prvi prekšaj kažnjava sa 25, a drugi sa 55 mečeva suspenzije, dok treći znači izbacivanje iz lige. 
 
Takmičenje u NBA ligi je suspendovano kada je utvrđeno da je Rudi Gober bio pozitivan na koronavirus, a postoji nekoliko mogućih scenarija za nastavak, odnosno završetak prekinute sezone.

понедељак, 03. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије