NBA liga pauzira najmanje 30 dana, moguće je otkazivanje cele sezone

Komesar NBA lige Adam Silver potvrdio je da će najjače košarkaško takmičenje biti suspendovano najmanje 30 dana. NBA je prekinuta do daljeg posle pojave koronavirusa i Silver je otkrio šta će se tačno događati sa košarkom u Americi.

Komesar je u pismu navijačima saopštio da će prekid trajati najmanje mesec dana.

"Kao što znate, morali smo privremeno da suspendujemo sezonu zbog pandemije koronavirusa. Doneli smo odluku da čuvamo zdravlje naših navijača, igrača i svih koji imaju veze sa našom igrom. Ovaj period trajaće najmanje 30 dana i nameravamo da nastavimo sezonu, ako i kada bude bezbedno za sve", naveo je Silver u pismu navijačima.

On je dodao da će čelnici najjače lige sveta biti u stalnom kontaktu sa nadležnim i zdravstvenim institucijama, kao i da će sav novac od kupljenih ulaznica za otkazane mečeve biti vraćen.

Na konferenciji za medije ipak nije mogao da kaže šta će se ubuduće dešavati, pa je i otkazivanje cele sezone jedna od mogućnosti.

"Naravno da je moguće. U ovom trenutku ništa više ne znam", odgovorio je Silver na pitanje o prekidu.

Međutim, sam ističe da ne želi da razmišlja u tom pravcu već očekuje nastavak u nekom trenutku u budućnosti.

"Bilo bi preuranjeno pretpostaviti da smo izgubili sezonu. Čak i ako izgubimo mesec dana ili šest nedelja, još možemo ponovo da pokrenemo sezonu. To bi značilo da bi se finale igralo u junu ili početkom jula", rekao je Silver.

Takmičenje je prekinuto čim je potvrđeno da je centar Jute Rudi Gober zaražen koronavirusom, najviše zbog sopstvenog nemara. Gober je postao kandidat za budalu godine i nosi najveću odgovornost što je virus počeo da se širi među igračima u najjačoj ligi sveta jer je zarazio i prvu zvezdu Jute Donovana Mičela.

Prema kalendaru, regularni deo sezone trebalo bi da se završi 15. aprila, ali je jasno da se to neće dogoditi. Postoji mogućnost skraćivanja prvenstva, kao i brži prelazak na plej-of, ukoliko se uopšte stvore uslovi za nastavak sezone.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије