Rudi Gober – kandidat za budalu godine i čovek odgovoran za prekid NBA lige

Naizgled zanimljiv i smešan gest Rudija Gobera na konferenciji dan pred meč sa Oklahomom, ispostavio se kao ključan u otkazivanju čitave NBA lige. Testiranje je pokazalo da je Francuz pozitivan na koronavirus, čime je verovatno zarazio brojne novinare, kamermane, saigrače i ostalo timsko osoblje. Tvrdnju da "ko se sa vatrom igra, mora se opeći" Gober je shvatio na teži način, a sada preostaje da se prati razvoj situacije sa njegovim zdravljem, ali i zdravljem ostalih ljudi, kao i šta čeka NBA ligu u narednim danima.

Mnogima je nastup Rudija Gobera na konferenciji uoči meča Jute sa Oklahomom bio veoma zanimljiv i smešan, ali sigurno je da su promenili mišljenje nakon saznanja da je centar Džeza zaražen koronavirusom.

Gober je posle konferencije na kojoj se govorilo o pandemiji, rešio da se našali i namerno dotakne svaki mikrofon i telefon koji je bio postavljen ispred njega.

Francuz je tako, pored saigrača i ljudi iz svog kluba, doveo u opasnost brojne novinare i kamermane koji verovatno, sem te situacije, nisu previše vremena provodili u njegovom društvu.

Šteta je naneta, a ostaje da se vidi da li će iko od novinara i njihovih porodica i prijatelja biti zaražen, čime bi se NBA liga, a pogotovo Juta i Rudi Gober susreli sa milionskim tužbama.

Gober je svojim postupcima iz mnogih razloga razočarao i naljutio milione ljudi.

Javnost mu najviše zamera ismevanje i neozbiljnost u veoma teškoj situaciji za ljude širom sveta.

Takođe, neshvatljivo je ponašanje nekoga ko veoma često putuje, u kontaktu je sa brojnim ljudima i nalazi se na području na kojem se beleži veliki broj zaraženih. Čak i ukoliko nije bio svestan ozbiljnosti virusa, Gober je morao da se ponaša mnogo odgovornije, ako ne zbog svog, onda zbog zdravlja svih ostalih.

Mnogi navijači i ljubitelji košarke razočarani su jer je najjače košarkaško ligaško takmičenje na svetu otkazano i pitanje je kada će, i da li će, biti uskoro nastavljeno, a za sve krive upravo Gobera.

Neki su se pak našalili da je Gober opravdao epitet najboljeg defanzivca lige, pošto je blokirao celu ligu, a bilo je i onih koji su rekli da se najbolji defanzivac nije odbranio od virusa.

Iako je NBA liga nagoveštavala da bi utakmice mogle da se igraju pred praznim dvoranama, prekidanje lige nije pominjano, sve do slučaja sa Goberom, jer su time u vodu pale i restrikcije koje je liga uvela za kontakte igrača i novinara.

Brojni košarkaši NBA lige oglasili su se povodom incidenta.

Goberov saigrač iz reprezentacije Evan Furnije izjavio je da se čuo sa Rudijem.

"Upravo sam završio razgovor sa Rudijem. Oseća se dobro, nemojmo svi paničiti", naveo je Furnije na Tviteru.

"Čoveče, otkazujemo sve sportske događaje, poslove, škole, itd. Ono šta treba da otkažemo je  2020. godina. Protekla tri meseca bila su veoma naporna. Bog vas blagoslovio i čuvajte se", naveo je Lebron Džejms, košarkaš LA Lejkersa.

"Ova godina nije kakva treba da bude. Ne znam sa čime da poredim ovu situaciju. Vodite računa o sebi i o onima oko vas. Košarka će se u nekom momentu vratiti, a do tada, čuvajte se", naveo je Stef Kari iz Golden Stejta.

Kao što je Kari rekao "košarka će se u nekom momentu vratiti", ali se postavlja pitanje kakvi su naredni koraci. Uprava lige saopštila je da će u narednim danima biti napravljeni koraci reagovanja povodom pandemije koronavirusa.

Takođe, čelnici NBA saopštili su timovima da se sa pitanjima i odlukama o virusu strpe do četvrtka, do kada će biti određene dalje procedure koje će morati da poštuju.

Košarkaši i stručno osoblje Jute testirani su na koronavirus i čekaju rezultate.

Ekipi Jute nije dozvoljeno da se avionom vrati iz Oklahome u Solt Lejk Siti, a navodi se da se razmišlja o povratku autobusom.

Brojni NBA timovi obavestili su igrače da mogu da se pojavljuju u trening centrima, ali da ne moraju, već da imaju slobodne dane. Takođe svim ostalim radnicima saopšteno je da rade od kuće.

Liga je suspendovana do daljeg, govori se o šteti od više milijardi dolara, a očekuje se da će komesar Adam Silver u četvrtak izneti saopštenje u kojem će biti poznata budućnost NBA lige.

Do tada, kao što kažu i sami košarkaši, budite strpljivi i čuvajte sebe i ljude oko vas...

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи