Turkoglu zbog Srba nezadovoljan što Darušafaka i Virtus igraju u Beogradu

Hidajet Turkoglu, predsednik Košarkaškog saveza Turske, nezadovoljan je odlukom Evrolige da se utakmica Evrokupa između Darušafake i Virtusa igra u Beogradu. Turkoglu je u saopštenju naveo da postoji sukob interesa.

Kao što je RTS saznao u utorak, utakmica koja će direktno odlučiti o četvrtfinalisti premeštena je u prestonicu Srbije i biće igrana u Areni bez prisustva publike.

Legendarni košarkaš, koji sada vodi tursku košarku, smatra da je ovakav ishod veliki problem.

"Odluka Evrolige da se predstojeći duel između Darušafake i Virtusa je veliko razočaranje", počeo je Turkoglu u saopštenju.

"Utakmica, koja je prvenstveno zakazana da se igra u Istanbulu, a koja je suspendovana zbog koronavirusa, biće igrana 5. marta u Beogradu. Ova nerazumljiva odluka Evrolige, uprkos našim naporima i svim ostalim opcijama koje preporučuje Darušafaka, protivi se svim vrednostima i duhu igre."

Turkoglu je naveo da su članovi Virtusa Srbi – trener Aleksandar Đorđević, kao i igrači Miloš Teodosić i Stefan Marković, što nije povoljno za turskog predstavnika.

"Kontroverza oko situacije dodatno se pojačava zbog jednostavne činjenice da su trener i neki Virtusovi igrači iz Srbije, što stvara nepovoljni zaokret protiv fer-pleja i nepoželjno okruženje za naš klub Darušafaku. Želeo bih da poručim Evroligi da bude opreznija prilikom donošenja ovakvih odluka."

Za kraj, veruje da svi u turskoj košarci dele isti stav.

"Verujem da turska košarkaška zajednica, zajedno sa svim klubovima, igračima i korporativnim akterima, zamera Evroligi na ovoj odluci", zaključio je Turkoglu.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво