Beograd domaćin Evrokup meča italijanskog i turskog kluba?

Zbog sprečavanja širenja koronavirusa, meč između Darušafake i Virtusa sigurno neće biti odigran u Istanbulu. Kao moguće mesto za održavanje tog duela koji će odlučiti četvrtfinalistu figurira i Beograd, ali i dva nemačka grada.

Letovi na relaciji Italija-Turska su suspendovani zbog koronavirusa, te je odlazak ekipe Virtusa iz Bolonje na meč poslednjeg šesog kola Top16 faze Evrokupa u Istanbul kod Darušafake praktično nemoguć.

Stoga se traži mesto koje će ugostiti dva tima u direktnoj borbi za plasman u četvrtfinale drugog po snazi evropskog takmičenja.

S obzirom na brojnu emigraciju u Nemačkoj, iz Turske dolaze informacije da je ideja da se meč odigra u Berlinu. Druga opcija je (nezvanično) Frankfurt.

Sa druge strane, rukovodstvo Evrolige iz Barselone je, navodno, predložilo da se utakmica odigra u srpskoj prestonici, Beogradu.

No, taj scenario izgleda prilično pristrasno s obzirom da u redovima tima iz Bolonje igraju dva srpska košarkaša (Miloš Teodosić i Stefan Marković), a da je trener srpska legenda Saša Đorđević.

Prema informacijama novinara Sportanda Emilijana Karkije, konačna odluka biće doneta u utorak.

Podsetimo, oba kluba igraju u grupi E, iz koje je srpski vicešampion Partizan NIS već izborio mesto među osam najboljih. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије