Džoker ”progovorio”, a potom je usledio ”cirkus”...

Drugi dan Ol-star vikenda u Čikagu počeo je i bio obeležen razgovorima igrača sa predstavnicima medija. Taj događaj je bio donekle neobičan, pošto je Nikola Jokić (jedini predstavnik Srbije) posle dugo vremena otvoreno odgovaraao na pitanja medija iz Srbije. O konekcijama sa našom zemljom govorili su Rudi Gober i Davis Bertans. Takmičenje u veštinama je iznenadilo, ono u trojkama zadovoljilo a zakucavanja podigla veliku prašinu.

Prvi dan Ol-stara u Čikagu iz ugla novina završio se kasno, a drugi je počinjao veoma rano. Za devet sati ujutru bio je zakazan početak Medija deja, u novoj ”Vintrast” dvorani. 

Kako je to zapravo jedina prava prilika tokom koje može da se razgovara sa igračima, interesovanje kolega pristiglih iz bukvalno svih delova sveta bilo je izuzetno.

A kada se na to dodaju i navijači, koji su za pedesetak dolara kupili karte da sa tribina i putem video bima prate te intervjue, dobijamo pravu jednu košnicu gde nije nimalo bilo lako raditi.

Prvi su na sceni bili igrači iz Janisovog tima i učesnici subotnjih takmičenja. Čekajući za nas srpske novinare najbitniji deo, odnosno razgovor sa Nikolom Jokićem, koji je bio zakazan za drugi deo programa, upustio sam se u potragu za igračima koji mogu imati nekakve veze sa Srbijom ili Srbima.

Prva stanica na tom putu bio je Davis Bertans, koji je košarkaško ime u Evropi stekao noseći dres Partizana za mandata Duška Vujoševića, te je pitanje za njega bilo ”koliko je taj period bio bitan za njegovu karijeru?”

”To je najvažniji deo moje karijere. Tu sam dobio priliku da igram u Evroligi. Pratim rezultate Partizana, dobro im ide u ABA ligi. Nadam se da će se vratiti u Evroligu uskoro, jer klub takve istorije to zaslužuje”, rekao je Berta.

Potom sam sačekao da se završe pitanja za Rudija Gobera na francuskom i sjajnog defanzivca pitao za rivalitet u nastajanju sa Nikolom Jokićem, i da li očekuje nove epizode tog ”filma” na Igrama u Tokiju...

”On je neverovatan igrač, veoma talentovan. Teško je igrati protiv njega. Verujem da ćemo se sresti i u Tokiju, Srbija će se kvalifikovati”, poručio je Rudi.

Do stola Janisa Adetkumba se jednostavno nije moglo prići (zbog toga su nam promakli Luka i Lebron), ako mesto niste zauzeli pola sata ranije, pa smo poučeni tim iskustvom prvi bili kod boksa u koji je kasnije ušao Nikola, a koji je bio jedan od dva bočna i malo zabačena.

Na sreću svih nas, Nikola je danas bio raspoložen, što je vrlo bitno kada je razgovor sa novinarima u pitanju, što je informacija koju su podelili novinari američki  koji ga čekaju gotovo svakog dana.

Za razliku od Svetskog prvenstva u Kini, kada je bio jedini koji srpskim izveštačima nije dao niti jedan jedini komentar ili intervju, ovde se nama trojici sa Balkana prilično obradovao i bio strpljiv i rad da daje odgovore.

Otkrio je da mu je individualni plan za samu utakmicu isti kao lane - samo da postigne dva poena i ”upiše” svoje ime u tzv. listu strelaca, ali i da pobedi što nije bio slučaj u Šarlotu. Govorio je Džoker i o sezoni Nagetsa, kako iz ličnog tako i iz timske vizure, pričao o svojim navikama i životu van košarke, ali i o reprezentaciji. 

Kasni, radni doručak proveo sam u društvu novinara koji prate Denver nagetse, sa kojima smo na ravne časti i dva jezika podelili pola sata koje je NBA liga bila odvojila za Nikolu.

Glavni program počeo je dominacijom centra Majamija Bema Adebaja u takmičenju u veštinama, nastavilo se odličnim (finalnim) delom u brzom šutiranju trojki, gde je tesnu pobedu nad Devinom Bukerom od 27:26 odneo Sakramentov Badi Hilid, dok je najviše pažnje ali i najviše kontroverze izazvalo takmičenje u zakucavanjima, gde je nakon, čini se, nepotrebnog produženja i nekoliko skroz nelogičnih ”50-ica”, ali posle spektakularnog zakucavanja nakon okreta u vazduhu Erona Gordona pobedu ipak odneo Derik Džouns džunor iz Majamija, i to pošto smo gledali po dva pokušaja oba učesnika finala. Jednom rečju cirkus usred cirkusa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се