Kobi Brajant među osam kandidata za Kuću slavnih

Tokom Ol-star vikenda potvrđen je spisak finalnih osam kandidata o kojima će žiri odlučivati da li će ući u košarkašku Kuću slavnih. Među njima je i tragično nastradali Kobi Brajant

Legendarni košarkaš Los Anđeles Lejkersa Kobi Brajant, koji je u januaru poginuo u helikopterskoj nesreći, posthumno je uvršten na listu kandidata za odabir u Kuću slavnih. Brajant je petostruki NBA šampion i 18 puta je proglašavan za "ol-star" igrača.

Pored njega, tu su i trostruki MVP finala Tim Dankan, devetostruki član najbolje odbrane lige Kevin Garnet, a iz ženske NBA lige tu je četvorostruki olimpijski šampion Tamika Kečings.

Prethodni finalisti o čijem izboru se ove godine ponovo razmatra su treneri koji su ostvarili zavidne uspehe vodeći svoje timove. To su trener ženske koledž ekipe Bejlora Kim Malki, dvostruki NBA šampion Rudi Tomjanovič, Barbara Stivens i Edi Saton, koji je četiri puta proglašen za trenera godine u NCAA ligi.

Da bi bili odabrani, finalisti moraju da dobiju 18 od 24 glasa počasnog komiteta. Rezultati će biti objavljeni 4. aprila, a svečanost povodom ulaska u Kuću slavnih biće održana u Springfildu, rodnom mestu košarke, 28. i 30. avgusta.

broj komentara 0 pošalji komentar