SAD ubedljive protiv Sveta, Dončić obeležio prvi dan Ol-stara

Ol-star vikend u Čikagu počeo je u noći između petka i subote utakmicom "Zvezda u usponu" u kojoj su se sastali Tim SAD i Tim sveta. Duel kojim se tradicionalno otvara najveći spektakl u NBA ligi predstavlja okršaj rukija i sofmora, odnosno košarkaša koji igraju prvu i drugu sezonu. Igrači rođeni u Sjedinjenim Američkim Državama ubedljivo su pobedili, rezultatom 151:131.

U šestom duelu otkad se igra u ovakvom formatu, Amerikanci su došli do trećeg trijumfa i tako izjednačili protiv ostatka sveta u ukupnim pobedama.

Amerikanci su gubili posle prvog poluvremena, ali su treću četvrtinu dobili sa 20 razlike (44:24) i tada došli do odlučujuće prednosti.

Za najkorisnijeg igrača prvog duela proglašen je igrač Šarlota Majls Bridžs sa 20 poena (8-12 iz igre, 3-7 za tri, 1-2 slobodna bacanja), po pet skokova i asistencija i tri ukradene lopte za 20 minuta.

Pored Bridžsa, još sedmorica igrača selekcije SAD imala su dvocifren učinak – Erik Paskal je bio najefikasniji sa 23 poena, Kolin Sekston je dodao 21, Tre Jang 18, Kendrik Nan 16, prvi pik sa prošlogodišnjeg drafta Zajon Vilijamson 14...

Na drugoj strani najbolji su bili Kanađani Er Džej Beret (3. pik 2019) sa 27 i Brendon Klark sa 22 poena. Slovenac Luka Dončić zaustavio se na 16 poena (6-11 iz igre, 4-9 za tri), ali je obeležio spektakl u "Junajted centru".

On je na kraju prvog poluvremena, uz zvuk sirene, sa svoje polovine postigao trojku kojom je oduševio sve prisutne u hali.

Drugog dana Ol-stara, odnosno noći po srednjoevropskom vremenu, na programu su između ostalog takmičenja u zakucavanju i brzom šutiranju trojki, dok će sve biti zaokruženo duelom najvećih zvezda između subote i nedelje.

Drugu godinu zaredom, Srbija će imati predstavnika, pošto je Nikola Jokić među rezervama u timu Lebrona Džejmsa.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи