Zvezda o "kvazi" kazni: Nekolicina pojedinaca bi da vodi ABA ligu tuđim novcem

Košarkaški klub Crvene zvezde podneo je žalbu na kaznu ABA lige od 18.000 evra zbog "propusta u organizaciji derbija protiv Partizana" i saopštenjem analizirao odluke disciplinskog sudije.

"Oduševljeni smo ekspeditivnošću ABA lige i voleli bismo da se kao o utakmici 18. kola ABA lige, tako brzo odlučilo od strane jedinog legalnog organa lige, Predsedništva, oko neodigrane utakmice 13. kola u Podgorici. Tu odluku čekamo već više od 40 dana!", počinje Zvezda u saopštenju.

"Odluka o kazni nažalost sublimira sve manjkavosti i propuste lige ove sezone, puna je netačnih osnovnih podataka, počev od datuma i kola 'sporne' utakmice. Takođe, odluka o kazni je navedena integralno što se nikada u istoriji lige nije dogodilo, u njoj su navedene čak i ozbiljen neistine poput one. 'Da je jedan gledalac pokušao da napadne sudiju', a istina je da je taj sudija pokušao da udari gledaoca! O 'dopunama' odluke koje su pravno nemoguće, a kojima su pokušane ispravke brojnih grešaka - i da ne govorimo", ističu iz Zvezde.

I ono što je najvažnije, kako navode sa Malog Kalemegdana, ovu kaznu u ime ABA lige je pisao i doneo disciplinski sudija koji nije ni formalno postavljen na tu funkciju tokom leta 2019.godine zbog ozbiljnih pravnih propusta.

Zbog istih je KK Crvena zvezda već uputio tužbu nadležnom sudu u Zagrebu, sa ciljem da se dopune osnivačka akta lige koja nisu menjana (uz neznanje većine klubova) od 2015.godine.

"Ponavljamo da je Saša Pavličić Bekić lično u izricanju kazne KK Crvena zvezda za neodigravanje utakmice 13. kola ABA lige naveo da 'nije nadležan', a inicijalni pokušaj kažnjavanja našeg kluba kasnije je 'oboren' i preinačenog od žalbenog veća!!! Kuća se gradi od temelja, a ABA liga odavno nije kuća svih klubova koji su formalno njeni vlasnici i upravljači, već nekolicine pojedinaca koji bi da je vode, ali tuđim novcem! Da bi neko kažnjavao neki klub mora da je u skladu sa propozicijama postavljen na to mesto. Sa žaljenjem konstatujemo da je i pored ogromnog entuzijazma i želje da radi, gospodin Saša Pavličić Bekić nije formalno postavljen na mesto i poziciju koju navodno 'pokriva."

KK Crvena zvezda još jednom upozorava da je ABA liga na ivici propasti jer jedini organ koji formalno-pravno postoji je Predsedništvo ABA lige. I prvo što od tog tela (koje se još nije sastalo) očekuje jeste da donese konačnu odluku o utakmici 13. kola ABA lige.

"Klub je kao prvu meru odgovorio ABA ligi na ovu 'kvazi' kaznu i pokušaj sankcionisanja našeg kluba preko svake mere, i poziva javnost da vrlo pažljivo pročita žalbu koja je upućena u sedište ABA lige. U njoj će se videti mnogo veći problemi koji muče ABA ligu od propusta na jednoj utakmici, među kojima su navodno i oni koji nisu počinjeni, poput navodnog napada na sudiju."

Za kraj, crveno-beli ističu da žele potpunu transparentnost.

"Takođe, pošto smo u mnogo čemu bili prvi i primer drugima, očekujemo da u budućnosti svaki propust na svakoj utakmici i obrazloženje kazne budu u istoj formi i vrlo detaljni poput ove navodne kazne koja je izrečena KK Crvena zvezda. Da bude makar neke koristi od ovog 'igrokaza", zaključuju iz Zvezde.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво