Pao je i Virtus u Bolonji, Partizan je u četvrtfinalu Evrokupa

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Virtusa u Bolonji sa 84:82 u petom kolu Top16 faze Evrokupa. Crno-beli su se plasirali u četvrtfinale takmičenja, kao prvoplasirana ekipa Grupe E.

Partizan je rešio sve dileme i matematičke proračune oko plasmana u četvrtfinale Evrokupa. 

Crno-beli su savladali Virtus i u Bolonji i kao prvoplasirana ekipa iz Grupe E prolaze u narednu fazu takmičenja.

Izuzetno uzbudljiv i dramatičan meč odigrali su Virtus i Partizan u prepunoj dvorani u Bolonji, a srpska ekipa do pobede je došla nakon preokreta i u poslednjim sekundama meča.

Virtus je od samog starta meča stekao prednost. Prva četvrtina protekla je sa veoma malim brojem poena, solidnim odbranama i ne toliko dobrim napadima. U drugoj četvrtini Virtus je dodao gas, počeo da pogađa u visokim procentima za tri poena i stekao dvocifrenu prednost.

Partizan je na momente bio u deficitu od 14 poena, ali su crno-beli konstantno bili u naletima i rezultatski opstajali u meči.

Treća četvrtina donela je seriju Partizanovih trojki, dve je pogodio Trifunović, a po jednu Pejdž i Jaramaz, čime je Partizan spustio razliku na samo tri poena.

U poslednjoj deonici, srpski tim je igrao sjajnu odbranu i potpuno zatvorio prilaze ka svom košu. Nakon praznog hoda, nastala je rezultatska klackalica, pa je meč otišao u veoma neizvesnu završnicu.

Virtus, uprkos svom trudu, nije uspevao u završnici da poentira, što je Partizan znao da kazni. Rade Zagorac postigao je poene za preokret, nakon ukradene lopte nad Teodosićem, a potom i sa linije za slobodnih bacanja Kori Volden je potvrdio trijumf.

Virtus je imao dva šuta za pobedu, jedan je promašio Miloš Teodosić, a drugi u poslednjoj sekundi Stefan Marković.

Najefikasniji u pobedi Partizana bio je Kori Volden, koji je bio i MVP utakmice sa učinkom od 29 poena i pet skokova. Jedini dvocifreni strelac pored Voldena bio je Tomas koji je upisao 10 poena.

U redovima Virtusa istkali su se Teodosić sa 24 i Marković sa 17 poena.

Partizan je upisao četvrtu pobedu u pet odigranih utakmica i kao prvoplasirana ekipa obezbedio prolaz u četvrtfinale, dok je Virtus drugi sa tri pobede i dva poraza, oba od Partizana. 

Ovako je protekao meč:

22.04 – Kraj meča, Partizan je pobedio Virtus u Bolonji sa 84:82.

21.30 – Kraj treće četvrtine, Virtus vodi sa 68:63. Treća deonica protekla je potpuno u znaku Partizana, koji je na momenat umalo potpuno izbrisao deficit od 14 poena. Trojkama Trifunovića i Jaramaza i poenima sa linije za slobodna bacanja, Partizan je nappravio seriju 8:0 i vratio se rezultatski u meč. Virtus je u poslednjim momentima četvrtine uspeo koliko-toliko da odbije nalet gostiju. 

21.07 – Nastavljen je meč...

20.49 – Kraj prvog poluvremena, rezultat je 47:35 za ekipu Virtusa. Druga četvrtina bila je sušta suprotnost prve, Virtus je postigao 29, a Partizan 22 poena. Domaćin je sredinom četvrtine napravio seriju 8:0, kojom je stekao dvocifrenu prednost, koju uspešno održava. Stefan Marković i Miloš Teodosić postigli su 14 i 12 poena u redovima Virtusa, dok je u Partizanu Vodlen najefikasniji sa 15 pogodaka. 

20.20 – Završena je prva četvrtina, Virtus nakon deset minuta vodi sa 18:13. Jako mali broj poena je postignut u prvoj četvrtini. Razlog toga su solidne odbrane, ali i ne toliko raspoloženi napadi. Tek u završnici deonice postignut je nešto veći broj poena.

20.00 – Počeo je meč u Bolonji...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво