Budućnost verovatno dobija meč sa 20:0, a Zvezdu čeka kazna

Košarkaši Budućnosti pojavili su se na terenu uoči meča na koji igrači Crvene zvezde nisu ni otišli, odradili zagrevanje i sačekali 15 minuta nakon sudijskog podbacivanja. Po propozicijama, utakmica će verovatno biti registrovana službenim rezultatom 20:0 za tim iz Podgorice, dok beogradskom klubu preti i novčana kazna.

U dvorani su se u zakazano vreme (18 časova) pojavili samo igrači u plavo-beloj opremi, sudijska trojka (Petek - Majkić - Porobić) i nekoliko stotina navijača, najviše među organizovanom navijačkom grupom "Varvari".

U loži dvorane "Morača" sedeo je i premijer Crne Gore Duško Marković, prenose crnogorski mediji.

Kako igrači Crvene zvezde iz bezbedonosnih razloga nisu ni otputovali na meč u Podgoricu, a razloge za takvu odluku klupskih organa srpskog i regionalnog prvaka objasnio je predsednik Nebojša Čović na vanrednoj konferenciji za medije, sudije su u zakazano vreme podbacile loptu na centru terena.

Pravilnik "kaže" - 20:0 

Nakon 15 minuta, kako to propozije regionalnog takmičenja predviđaju (član 32, tačka 1), arbitri su označili kraj utakmice i ona će po istom pravilniku verovatno biti registrovana rezultatom 20:0 za tim koji se na terenu pojavio, odnosno Budućnost.

Po istom pravilniku, pored automatskog poraza disciplinski sudija ili direktor lige mogu timu koji se nije pojavio na meču da izreknu novčanu kaznu u iznosu od 15.000 do 50.000 evra.

Disciplinski sudija odluke ovakave prirode donosi nakon okončanja kompletnog kola, u ovom slučaju 13. po redu.

Oglasila se i ABA liga 

Kratkim saopštenjem na sajtu oglasila se večeras i ABA liga:

"Utakmica 13. kola ABA lige između Budućnosti i Crvene zvezde zakazana za 30. decembar 2019. u 18 časova nije odigrana u ranije predviđeno vreme jer se ekipa Zvezde nije pojavila na terenu u SC Morača. Javnost će biti blagovremeno obaveštena o svim daljim koracima ABA lige u vezi sa ovim slučajem", saopšteno je na sajtu regionalnog takmičenja.  

Zvanične odluke rukovodstva ABA lige povodom ovih događaja očekuju se u narednim danima.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 31. dec 2019, 09:42) - глас разума [neregistrovani]

право време

Право је време да се размисли о повлачењу свих наших клубова из АБА лиге, која показује да нема слуха за осетљива питања. Без српских клубова та лига нема ни упола квалитета, а очито је да то не умеју да цене! треба се окренути Грцима, Румунима и Бугарима, за сва евентуална регионална такмичења, и избећи све оне мале новонастале нације који своје идентитете граде на антисрпству.

(utorak, 31. dec 2019, 06:28) - anonymous [neregistrovani]

Radovanje

Zašto prejudicirate da će Zvezda biti kažnjena. Iz ovog napisa proizilazi kao da se radujete kazni, umesto da se potrudite da analizirate sve činjenice za i protiv, i opravdate odluku kluba. Mediji, a najviše televizija, nisu običan kurir koji prenosi vesti, već glas javnosti i savesti društva.
Nažalost, u današnjoj Srbiji ima mnogo onih koji, voleo bih da je to zato što nisu svesni šta rade, rade protiv interesa svoje države.