Bogdanović na 74. mestu najboljih igrača NBA, čeka se Jokićev plasman

Američki I-Es-Pi-En objavio je deo liste 100 najboljih igrača na svetu, na kojoj Bogdan Bogdanović zauzima 74. poziciju. Srpski reprezentativac je prvi put u karijeri uvršten u listu najboljih koju pravi najpoznatija američka televizijska mreža.

Bogdan je bio jedan od najboljih pojedinaca u redovima Sakramento Kingsa, a posebno dobre partije pružio je na nedavno završenom Svetskom kupu u Kini.

Izabrana je u idealnu petorku šampionata i bio najbolji strelac turnira sa 183 postignuta poena.

"Bogdanović je prošle sezone šutirao 36 odsto za tri u Kingsima, ali je na Svetskom prvenstvu u Kini bio neumoljiv šutiravši 53 odsto van linije 6,75. U njegovoj igri sve je izgledalo glatko, igrao je sa puno samopouzdanja. Beležio je 22,9 poena i bio je jedan od najboljih bekova u Kini", naveo je novinar Brajan Vindhorst.

Bogdan je među retkim Evropljanima koji se nalaze na pozicijama od 100. do 51. mesta liste. Ispred njega je samo Španac Mark Gasol (61), dok su iza Jusuf Nurkić (83), Riki Rubio (84), Danilo Galinari (91) i Evan Furnije (99).

I-Es-Pi-En nije još objavio kompletnu listu najboljih NBA igrača, za sada je samo otkriveno od 100. do 51. mesta, odnosno od 50. do 31. pozicije.

To znači da ćemo tek saznati plasman Nikole Jokića, koji bi trebalo da se nađe među najboljih 10 u najjačoj ligi sveta.

broj komentara 0 pošalji komentar