Danilović: Ne odlazim, nema svađe, odluku o novom selektoru ja ću doneti

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović održao je konferenciju za novinare na kojoj je govorio o tek završenom Svetskom prvenstvu, kao i o spekulacijama o svađama i nasledniku selektora Aleksandra Đorđevića. Danilović je demantovao sve spekulacije i rekao da ne razmišlja da napusti mesto predsednika KSS-a.

Danilović je naveo da je Savez očekivao više od učešća naše selekcije, i da jesmo doživeli neuspeh. Ipak, nijedna reprezentacija, pa ni naša, nije pretplaćena na medalje.

Rekao je da još nije odlučeno ko će biti naredni selektor.

"Pričaćemo narednih dana, odlučićemo pa ćemo vam reći. Ja ću preseći. Ja sam predsednik! Ne treba seći preko kolena. Neće to biti u roku od tri meseca, ali neće ni u narednih pet dana. Nećemo sigurno čekati poslednji trenutak."

Tvrdi da bi bilo vrlo neodgovorno da je dva dana nakon Svetskog prvenstva govorio o mogućim kandidatima. Da ljudi iz Saveza ni sa Kokoškovom, ni sa Obradovićem nisu razgovarali o mogućem angažovanju, ne bi to bilo korektno prema Đorđeviću, ali da će sa potencijalnim kandidatima za tu dužnost stupiti u kontakt.

"Dužnost nas kao KSS je da reprezentativnim selekcijama obezbedimo najbolje moguće uslove i najbolje trenere da rade sa tim momcima i devojkama. Ako mislite da će neki izmišljeni naslovi posvađati mene, Đorđevića i Tomaševića – ćorak. Peto mesto ne bi smelo nimalo da okrnji Đorđevićevu trenersku stručnost. Niko od nas nije pretplaćen na medalje. Prethodnih godina su i devojčice i dečaci osvajali titule, dođe period kada toga nema. Razne stvari utiču na to", rekao je Danilović.

O tome da li će se Srbija kandidovati za kvalifikacioni turnir za OI odgovorio je:

"Razgovarao sam sa predsednikom države i imamo apsolutnu finansijsku podršku da se kandidujemo za domaćina jednog od turnira."

Na pitanje kolike su šanse da Srbija ponovo bude domaćin, Danilović nije želeo da odgovori.

"Ne bih o šansama da pričamo. Već smo se opekli", aludirao je Danilović na neuspeh na Svetskom prvenstvu u Kini, iako su ambicije bile visoke.

Srbija ima rok do novembra da pošalje ponudu Svetskoj košarkaškoj federaciji za domaćinstvo i to u iznosu od oko tri miliona evra. Isto su najavili Grčka i Litvanija.

broj komentara 13 pošalji komentar
(četvrtak, 19. sep 2019, 00:10) - Đura [neregistrovani]

Ostavka?

A šta je Danilović konkretno pogrešio?On je uradio sve što je potrebno da uradi jedan predsednik, da namiri egzistencijalne potrebe igrača i celog tima, obezbedi sponzore, humane uslove... To što je njima falilo pa nisu dobro igrali... Danilović na žalost nije mogao da da... Tj. Nije mogao da uđe na teren i ostavi srce na terenu, kako je to svojevremeno radio za Jugoslaviju.

(utorak, 17. sep 2019, 22:30) - anonymous [neregistrovani]

Podrska

Treba dobro razmotriti jedno pametno pitanje, naae selekcije nista ne osvojise u klubovims sve stranci.

(utorak, 17. sep 2019, 19:00) - Kablar [neregistrovani]

A vi bi?

Dosta su vladali partizanovci,vi bi nekog zvezdasa,slobodno se izjasnite,Srbija je demokratska drzava.

(utorak, 17. sep 2019, 18:36) - anonymous [neregistrovani]

Pa...

...to je jedino logicno resenje sve ostalo vodi nizbrdo !!!

(utorak, 17. sep 2019, 18:04) - anonymous [neregistrovani]

da

i pored odlicnih igraca, kosarka nam ode niz brdo... znaci treba mnogo toga menjati... a ovaj covek mi ne deluje kao neko ko moze da uvede red....

(utorak, 17. sep 2019, 17:31) - anonymous [neregistrovani]

Re: ...

Ja bih za novog trenera doveo Sasu Djordjevica :)

(utorak, 17. sep 2019, 15:51) - anonymous [neregistrovani]

Ostavka!

Ostavka za sve. Neka dodju mladji i lepsi od vas. Vi ste svi proslost.

(utorak, 17. sep 2019, 15:21) - anonymous [neregistrovani]

ko boga te molim

nemoj sasu obradovica

(utorak, 17. sep 2019, 15:14) - Demokratija [neregistrovani]

na srpski način:

Ја ћу да пресечем. Ја сам председник!

(utorak, 17. sep 2019, 15:00) - Dejan [neregistrovani]

Bogdan Bogdanović legenda

A ko si ti osim što si predsednik pa da presečeš? Valjda postoji KSS koji će doneti odluku o novom vođi Srpske reprezentacije. Pored Đorđevića morate i ti (Daniloviću) i Tomašević da podnesete neopozive ostavke. Nije samo problem A selekcija već i mlađim kategorijama ide loše. Zato idite i nek dođu nove snage i to je to.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">