„Blokbaster trejd“: Harden i Vestbruk ponovo zajedno

Oklahoma dozvolila trejd, Rasel Vestbruk ide u Hjuston i ponovo će igrati u duetu sa Džejmsom Hardenom. Hjuston u suprotnom smeru šalje Krisa Pola, i dva zaštićena pika 2024. i 2026. godine, takođe, i dve zamene pikova na draftovima 2021. i 2025. godine.

„Blokbaster trejd", kako je nazvan u Americi, desio se prethodne noći i nije nešto što se često dešava u NBA ligi.

Vestbruk se seli u Teksas, i ponovo će igrati sa Džejmsom Hardenom, da li je ovo dobitna kombinacija za novi NBA prsten, ostaje da se vidi. Prema objavi novinara Adrijana Vojnarovskog, Hjuston je prepustio i dva zaštićena pika prve runde draftova 2024. i 2026. godine, kao i dve zamene pikova na draftovima 2021. i 2025. godine.

Vestbruk i Harden su na početku NBA karijere igrali zajedno u Oklahomi, ali je popularni "Brada" 2012. prešao u Hjuston.

U vreme kada su zajedno igrali Vestbruk i Harden, ujedno i sa Kevinom Durentom, Tanderi su bili ozbiljan konkurent za titulu NBA lige, ali su izgubili finale od Majamija 2012. godine. 

Majami je, takođe, hteo Vestbruka u svojoj ekipi, ipak ekipa sa Floride nije želela da se odrekne prednosti na draftovima. Pobedio je Hjuston, koji je po svaku cenu želeo ovog igrača u svojoj ekipi, pristao je da se, na neki način, odrekne mladih nada na draftovima koji slede.  

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 25. jul 2019, 16:05) - anonymous [neregistrovani]

Vala

Biće interesantna sledeća sezona. Netsi doveli Duranta, clipersi kavaja, Hjuston Vestbruka.