Kokoškov: Imam želju da vodim Srbiju, ali neka Sale još dugo bude selektor

Košarkaški stručnjak Igor Kokoškov izjavio je da bi voleo da jednog dana postane selektor reprezentacije Srbije, ali da to nije realno u skorijoj budućnosti. Kokoškov je dao punu podršku radu Aleksandra Đorđevića.

"Srpska reprezentacija ima, ne dobrog, nego fenomenalnog selektora i čoveka Aleksandra Đorđevića, zaista svi treba da budemo presrećni što je odlučio da se bavi time i da ima energiju, entuzijazam i ambiciju da bude selektor. Ja mu želim da dokle god ta želja postoji kod njega bude na tom mestu. Rezultati su vrlo konkretni i vrlo opipljivi, pogledajte samo šta su uradili poslednje četiri godine. Moja želja za radom sa nacionalnim timom naravno da postoji, ali to nije želja u kratkoročnom planu i Bože zdravlja neka Sale bude selektor još mnogo, mnogo godina", rekao je Kokoškov.

Osvajač evropske titule sa Slovenijom 2017. godine pobedom u finalu baš nad Srbijom, poželeo je sve najbolje "Orlovima" na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini.

"Ne bih izdvojio neka posebna očekivanja, pre bih im poželeo sve najbolje, da svi budu zdravi, da se odazovu pozivu selektora. Da naprave dobru atmosferu i da korak po korak mogu daleko da doguraju. Ne treba se baviti spekulacijama, jednostavno korak po korak od prvog okupljanja do prve kontrolne utakmice, odlaska na turnir. Stabilnim i krupnim koracima ići napred i mislim da će biti jedno dobro leto za srpsku reprezentaciju."

Kokoškov je posle otkaza u Finiksu, gde je dobio šansu da vodi NBA tim kao prvi trener iz Evrope ikada u najjačoj ligi sveta, odlućio da se pridruži stručnom štabu Sakramenta na poziv generalnog menadžera Vlada Divca.

"Prethodna godina u Finiksu je bila sjajno iskustvo. Neke stvari u životu kliknu, a neke ne, i tu nema prostora za neki gorak osećaj. Na sve gledam kao na dobro iskustvo i nastavljam dalje. Kingsi su nova stranica, imaju potencijal, imaju talenat i očekivanja su da naprave taj sledeći korak i budu pretendenti za plej-of i da idu dalje. Zaista mislim da je ovo za mene bila prava odluka, osim u profesionalnom smislu, blizu je Finiks gde živim trenutno i gde je moja porodica."

Zvezdu Denvera Nikolu Jokića označio je kao jednog od pet najboljih košarkaša sveta, za tandem iz Sakramenta Bogdana Bogdanovića i Nemanju Bjelicu izjavio je da su vrlo standardni i predvideo im odličnu sezonu, dok je za Miloša Teodosića rekao da bi ostao duže u NBA ligi da se ranije odlučio da odlazak "preko bare".

Kokoškov će predstojećeg vikenda biti predavač 18. Beogradske trenerske klinike u hali "Ranko Žeravica", zajedno sa Stenom van Gandijem, Milanom Tomićem i Aleksandrom Lukmanom.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво